Nyhed

Paul McCartney kan måske få sine sange igen

Det vides endnu ikke, hvad der sker med rettighederne til de Beatles-sange, Michael Jackson ejede inden sin død

I 1983 indspillede Michael Jackson og Paul McCartney sammen singlen "Say Say Say", og her skulle McCartney have fortalt den unge popstjerne, at rettigheder til sange var den måde, man bedst tjente penge på i musikbranchen. To år senere betalte Michael Jackson 47 millioner dollars, da han købte ATV Music, der ejede aktiemajoriteten i det børsnoterede Northen Songs, hvor rettighederne til alle Lennon/McCartney-sangene er samlet. Ved samme lejlighed overbød han Paul McCartney, og satte en stopper for deres venskab.

På sin webside hylder McCartney i dag Michael Jackson og glæder sig over, at han havde mulighed for at arbejde sammen med ham.

"Det er så sørgeligt og chokerende. Jeg føler mig priviligeret over at have hængt ud og arbejdet sammen med Michael. Han var en ekstrem talentfuld dreng med en følsom sjæl. Hans musik vil blive husket for evigt, og mine minder af vores tid sammen vil være glade minder".

Men samtidig åbner Jacksons død muligheden for, at Paul McCartney kan få rettighederne tilbage til sine sange. I første omgang skal Jacksons private affærer naturligvis ordnes, og et eventuelt testamente skal følges. Men overgår rettighederne til Jackson-familien, er det ikke utænkeligt, at de vil blive sat til salg, da Jackson-familien rygtes at være i finansielle problemer.

Michael Jackson ejede ved sin død dog kun halvdelen af ATV Music, da han i 1995 solgte den anden halvdel til sit pladeselskab Sony Music Publishing for 95 millioner dollars.

Det er tidligere lykkedes Paul McCartney at sikre sig rettighederne til tidlige Beatles-sange, der ikke var knyttet til Northern Songs, såsom "Love Me Do".

ANNONCE