Nyhed

Roskilde Festival udvider fortsat plakaten

Denne onsdag disker festivalen op med 10 nye mindre navne til Pavilion Junior og Lounge

Det er atter blevet onsdag, og så er Roskilde Festival klar med nye navne, selvom årets festival nærmer sig med hastige skridt. Denne gang gælder det sidste navne til Pavilion Junior, som er festivalens scene for nordiske upcoming bands

På Roskilde Festivals hjemmeside kan man læse følgende op de ti kunstnere:

”BODEBRIXEN (DK) spiller festlig popmusik med sød smerte i siden og masser af håndklap, lalala-kor og jazzklaver. Århusianerne kan blive Jyllands næste partyband efter Alphabeat.”

Da Bodebrixen spillede til dette års Spot Festival i Århus gav de et brag af et popkoncert, som GAFFAs Michael Bødtkjær belønnede med fire stjerner og beskrev på følgende måde:

”[…] fra første fløjt tumlede de ud over de blomsterfyldte sletter medbringende en livsbekræftende glad-i-låget-pop, som det var umådeligt svært ikke at lade sig rive med af.”

Roskilde Festival fortsætter med at beskrive:

"KIRA KIRA (ISL) fremtryller dyb og atmosfærisk popmusik, ofte blot ved hjælp af sparsom elektronik, lidt klokkespil og islandsk trolddom.

MFMB (S) er perfekt for alle, hvis indre diskotek altid spiller New Order og Depeche Mode på fuld knald. Svenskernes musik er også inspireret af shoegazer, tysk krautrock og house.

RUBBERHEAD BANDITZ (DK) var et af KarriereKanonens allermest oplagte og begejstrede navne i 2009. Det var ingen, der kom tæt på deres funky punkrock, i tvivl om.

TWINS TWINS (DK) spiller langtidsholdbare indierocksange, der sikkert og uforfærdet lægger sig i kølvandet på hæderkronede bands som The Rolling Stones og The Strokes.

Elektronisk musik og chill
Lounge er det ideelle sted, når man vil trække sig lidt tilbage fra vrimlen med lidt svalende musik i ørerne. I år giver følgende en hånd med til at skabe det perfekte lydtapet:

AUGUST (DK) slår til daglig sine folder som dj sammen med Rui da Silva og folkene bag Wet Yourself, som har huseret på London-klubberne The Egg og Fabric. Fra chill-elskerens synsvinkel bør nævnes hans produktioner under eget navn på f.eks. flere af Stella Polaris-opsamlingerne.

ASLE BJØRN (DK) er en meget alsidig dj, som ud over at vende plader producerer og komponerer selv. Han er kendt for at lave housemusik, men er også godt hjemme i intim dub og chill.

KREDE (DK) har mange specialer, men er måske en særligt udsøgt dj, når det gælder lounge og chill. Han startede som dj i midten af 80’erne på forskellige klubber og radiostationer. En etableret figur inden for dansk klublyd – og en gammel kending på Lounge.

MIKKEL METAL (DK) har gennem en årrække markeret sig som en af de førende skikkelser inden for minimal-techno og dub. En enestående skikkelse inden for dansk elektronisk musik.

OLIVER JONES (DK) er to erfarne skikkelser på den elektroniske scene. Oliver Bierlich har en lang udgivelsesliste bag sig med udgivelser under navnene Reefer Decree og ORYX, mens Jonas Christiansen har sine rødder på house- og breakbeat-scenen."

Roskilde Festival løber af stablen fra den 2. - 5. juli 2009 med warm-up fra den 28. juni kl. 08.00.

ANNONCE