Nyhed

Chris Cornell: Plader burde anmeldes ti år efter deres udgivelse

Sangeren forsvarer "Scream" i interview med GAFFA

Som eneste journalist fik GAFFA lov at tale med Chris Cornell, inden han gik på scenen i Vancouver, British Columbia i slutningen af april. Resultatet blev en halv times snak om bruddet med Audioslave, samarbejdet med hiphop/pop/soul-produceren Timbaland og ikke mindst om, hvorfor processen bag Cornells seneste udgivelse, "Scream", var vigtigere end det færdige resultat. 

Snakken gik blandt andet på de dårlige anmeldelser af Cornells seneste album, "Scream" fra marts i år, både i USA og i Danmark, hvor GAFFAs Finn P. Madsen eksempelvis uddelte to stjerner og blandt andet skrev: "De fleste af sangene hænger sammen som en tykt flydende masse, hvor det føles som om, at nogen har trykket på en repeatknap. I hænderne på Timbaland er hovedpersonen selv degraderet til at spille marionetdukke. Chris Cornell har mistet sin orienteringssans fuldstændigt, og ejer tilmed ikke vokalen til denne form for kunstige eksperimenter."

Chris Cornell forsvarer sig:

– Jeg tror ikke, "Scream" vil lyde så mærkelig om to år, men ikke engang jeg ved sådan noget - det eneste, jeg kan sige er, at folk ikke vil anmelde sangene på samme måde om ti år, siger han til GAFFA. Han tilføjer, at plader ideelt burde anmeldes ti år efter deres udgivelse. Eksempelvis fik hans første soloalbum fra 1999, "Euphoria Morning", dårlige anmeldelser, da det udkom, men i dag regnes det af mange - ifølge Cornell - for en klassiker.


Cornell tilføjer: "At anmelde musik har intet at gøre med at lytte til musik".

Læs hele det lange interview i GAFFAs interviewsektion.


Chris Cornell spiller i Store Vega i København 29. juni og på Train i Århus 1. juli


 

ANNONCE