Nyhed

Jimmy Chamberlin forlader Smashing Pumpkins

Billy Corgan er nu eneste originale medlem af græskarbanden

Smashing Pumpkins meddeler på deres officielle hjemmeside, at trommeslager Jimmy Chamberlin er ude af bandet. Det er endnu ikke offentliggjort, hvorfor trommeslageren har forladt bandet, eller om hans afgang var frivillig.

Det er ikke første gang, at trommeslageren har måttet afslutte sit medlemskab af Smashing Pumpkins, som han var med til at danne i 1988. Tilbage i 1996 blev Chamberlin smidt ud af bandet som følge af sit massive heroin-misbrug, men blev genoptaget i 1998.

Sidenhen har han fulgt Billy Corgan i bandet Zwan, og var indtil for ganske nylig eneste originale medlem af Smashing Pumpkins ud over Corgan selv.

Jimmy Chamberlin er flere gange blevet kaldt ”one of the most powerful drummers in rock”, og sidste år kom han på en femteplads på gigwise.coms liste over de bedste trommeslagere nogensinde.

På trods af trommeslagerens afgang optræder og indspiller Billy Corgan og hans musikere stadig under Smashing Pumpkins-navnet og regner med at skulle en tur i studiet i løbet af foråret.