Nyhed

Lil Wayne til Roskilde Festival

Social Distortion slutter sig ligeledes til festivalprogrammet

I går var det pop fra England og afro-beat fra Nigeria, der blev tilføjet årets program til Roskilde Festival, og nu er det ærkeamerikansk hiphop og punk-rock i form af rapperen Lil Wayne og bandet Social Distortion.

Dwayne Michael Carter Jr., nok bedre kendt som Lil Wayne, er et af de mest hypede navne på hiphop-scenen i øjeblikket og ifølge Billboard, udgiver han sit nye album "Rebirth" den 7. april i år. "Rebirth" bliver opfølgeren til Lil Waynes succesfulde pladeudgivelse "Tha Carter III" fra sidste år, og er i alt hans syvende studiealbum. Så mon ikke man kommer til at høre et par numre fra den nye plade til koncerten på dette års Roskilde Festival.

New Orleans-rapperen med rastafletningerne kalder sig selv for "verdens bedste rapper live", og om den påstand er sand, kan man jo selv bedømme, når han giver koncert til sommer. Lil Wayne vandt for øvrigt også hele fire Grammy-priser, blandt andet for bedste rap-album for "Tha Carter III", ved dette års show efter at have være nomineret til otte.

Social Distortion har siden de tidlige 80'ere sluppet album efter album med deres melodiøse mellemtempo-punk-rock, der trækker lige så meget på The Rolling Stones og Johnny Cash som på den mere aggressive hardcore- og punk-scene.

Bandet er siden deres første album "Mommy's Little Monster" fra 1983 blevet krediteret som et af de førende bands inden for årtiets eksplosion af hardcore punk. Det legendariske og indflydelsesrige band har ligeledes inspireret utallige nutidige rock- og punk-bands. Social Distortions sidste studiealbum er "Sex, Love And Rock’n’Roll" fra 2004.

Roskilde Festival 2009 løber af stablen fra 2.-5. juli.

ANNONCE