Nyhed

Lily Allen til Roskilde Festival

Den medieombruste sangerinde får følgeskab af navnebroder Tony Allen

Så er der vanen tro også denne onsdag blevet offentliggjort nye navne til årets Roskilde Festival, og de to nye navne, der tilføjes festivalprogrammet er Lily Allen og Tony Allen, som ud over efternavnet ikke har meget tilfælles, og de er ikke i familie med hinanden på hverken den ene eller anden måde.

Den bramfri, engelske singer/songwriter Lily Allen må siges at være pressens yndling på godt og ondt, for udover en masse hit-sange på listerne fylder hendes navn også meget i sladderblade, aviser, og magasiner. Allens seneste album "It's Not Me, It's You" er opfølger til den succesfulde debutplade "Alright Still" fra 2006, og indeholder hittet "The Fear".

Hun er en af de unge artister, der sprang ud af MySpace og diverse musikblogs på nettet og stormede imod toppen af hitlisterne, og tidligere på måneden kunne GAFFA.dk afsløre, at Allen havde tilføjet Roskilde Festival til sin MySpace-koncertkalender, så det er ikke så overraskende, at hun nu er officielt navn på dette års festival.


Tony Allen er fra Nigeria og ifølge Brian Eno måske den største trommeslager, der nogensinde har levet. Den 69-årige trommeslager har i hvert fald haft stor indflydelse, og opfandt den indflydelsesrige afro-beat-genre sammen med Fela Kuti helt tilbage i 60'erne.

Han solodebuterede i 1975 med pladen "Jealousy" og har siden udgivet et hav af plader inklusive "Secret Agent" fra i år. Han har ligeledes gjort sig bemærket i Damon Albarns gruppe The Good, The Bad And The Queen. Tony Allen, der før blandt andet har spillet til Copenhagen Jazzfestival, svinger trommestikkerne på dette års Roskilde Festival bag et ni mand stort orkester.

Roskilde Festival 2009 Roskilde af stablen fra 2.-5. juli.


ANNONCE