Nyhed

Alcoholic Faith Mission får kontrakt i USA og Japan

Den københavnske kvintet tager til det forjættede land med deres seneste album

Alcoholic Faith Mission har udgivet to plader, men har altid befundet sig uden for offentlighedens radar. Med deres 2009-album "421 Wythe Avenue" fik de imidlertid stor opmærksomhed på flere udenlandske blogs, og fire af numrene kom med på soundtracket til en canadisk film, og nu har flere booking- og pladeselskaber selv henvendt sig til bandets dansk/tyske label og fungerende management, PonyRec. Det har nu resulteret i en amerikansk og japansk pladekontrakt til den alternative folkgruppe.

I USA indleder bandet samarbejde med Paper Garden Records/Team Love (Bright Eyes og mange flere), som ligeledes udgiver ”421 Wythe Avenue” i Nordamerika. Samtidig vil Paper Garden Records stå bag en større promoveringspakke for Alcoholic Faith Mission i USA og Canada, og allerede nu er den første ud af to ture i 2010 over Atlanten på tegnebrættet.

Derudover har Alcoholic Faith Mission skrevet under på pladekontrakt i Japan med Quince Records, som til januar 2010 udgiver bandets anmelderroste ”421 Wythe Avenue” fra foråret 2009. Samarbejdet med Quince Records indebærer også udgivelse af bandets kommende udgivelse og en tour i Asien til næste år.

Alcoholic Faith Mission blev startet af Thorben Seierø og Sune Sølund i Brooklyn, New York i 2006, men siden er bandet altså vokset i og med at musikken har ændret sig fra et akustisk folkudtryk til... et større udefinérbart alternativt udtryk. Da Alcoholic Faith Mission i sidste uge besøgte Århus og København skrev vi:


"I det hele taget er Alcoholic Faith Mission et band, som har spillet meget lidt herhjemme i Danmark, og måske derfor har fået så meget mindre opmærksomhed, end de fortjener. Herfra følger fire store lysende stjerner, og bedre kunne det vist ikke gøres til en tilskuerfattig label-fødselsdagsfest på en torsdag aften i Århus.

Basen er sublim og følsom sangskrivning med Seierøs og Sølunds signatur, mens arrangementerne og produktionen er fantastisk idérig og detaljeret. Trombone-loops, guitarfeeds, som ruller baglæns, lyden af papir, der bliver revet itu (effekt af Gustav Rasmussen live fra scenen!) og fire mands råbekor. Dele af hvilket bliver startet live - andet kører på backtrack, og særligt kvintettens baglæns-loops er en effektfuld, smuk signatur."

Læs Michael Gonzalez' anmeldelse af det omtalte "421 Wythe Avenue"-album ved at følge linket her.


ANNONCE