Nyhed

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Kom op af sofaen og ud i koncertlandet

GAFFA giver dig her 11 gode grunde til at komme op af sofaen en kold februarweekend og ud til nogle af de mange fantastiske koncerter, som finder sted nær dig i denne weekend.

Torsdag den 12. februar

København:


Slipknot, Forum

Du kan stadig nå at skaffe billetter til maskeballet i Forum i aften, når Slipknot lægger vejen forbi på deres Prepare For Hell-Tour. I oktober udgav det altid maskebærende metalband Slipknot deres femte album, "5; The Gray Chapter", som var deres første i seks år og det første uden den afdøde bassist Paul Gray og uden trommeslager Joey Jordison, der forlod bandet i 2013. GAFFAs anmelder Keld Rud var begejstret for albummet, som han tildelte fem stjerner under overskriften "Dødsens veloplagt gravskrift for afdød bassist".

 


 

  

Immortal Technique, Pumpehuset

Den amerikanske rapper Immortal Technique modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Jensen, da rapperen i 2013 besøgte VoxHall, med ordene: "Fredag aften var jeg for en stund 16 år igen. Kun på grund af en mand, der med sine lyriske egenskaber vækkede noget i mig, der for længst var gået glemt i egocentriske hverdagsproblemer." Du kan også opleve Immortal Technique på Voxhall i Aarhus fredag den 13. februar. 

Svendborg:


Steen Jørgensen, Rampelys


Steen Jørgensen er kendt som frontfigur i kultbandet Sort Sol. Men Steen Jørgensen har også haft succes som solist, senest med coveralbummet "Standards For Living...", der indbragte fem stjerner fra GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Steen Jørgensen spiller også på Rampelys i Silkeborg fredag den 13. februar. 

Næstved:


Adam Cohen, Grønnegades Kaserne

Cohen Junior følger i sin berømte fars fodspor som sanger og sangskriver, og den 42 årige Adam Cohen giver nu koncert i Danmark. GAFFAs anmelder Christian Voldborg Andersen gav den canadiske sanger hele fem stjerner, da han spillede i Grenå sidste år, og skrev, at Cohen Junior fandt "en perfekt balance mellem at være både imødekommende og udfordrende. Underholdende og mystisk. Humoristisk og følelsesmæssig alvorlig". Adam Cohen spiller også i Tobakken i Esbjerg fredag den 13. februar og i Pumpehuset i København lørdag den 14. februar.

 


 

  

Fredag den 13. februar

København:


Dirty Loops, Vega

Den svenske trio Dirty Loops gjorde et fantastisk godt indtryk, sidst de spillede i Danmark, og de vender nu tilbage til landet med to koncerter. Den første koncert finder sted i hovedstaden fredag den 13. februar i Vega. Dirty Loops-drengene fik for alvor sat gang i karrieren med et cover af Lady Gagas "Just Dance" på YouTube, og har siden lavet en lang række andre populære covernumre, og i maj 2014 udgav de så deres debutalbum "Loopified" med både covers og originalkompositioner. Dirty Loops spiller også i Aarhus på Train lørdag den 14. februar.


Solbrud, Forbrændingen, Albertslund (billedet)

Black metal-bandet Solbrud er det perfekte lydspor til fredag den 13. Gruppen har fået en varm modtagelse af black metal-fans i Danmark. Senest modtog Solbrud GAFFA-prisen i kategorien Årets Danske Hardrock-udgivelse for albummet "Jærtegn". Desuden optrådte Solbrud på Roskilde Festival i 2013, og Copenhell har annonceret, at bandet besøger festivalen i 2015. Solbrud spiller også på Posten i Odense lørdag den 14. februar.


Aarhus:

Lord Siva, Radar, Godsbanen

Lord Siva er et af de navne, der af GAFFA er spået til at blive store i 2015. Om sin musik siger sangeren og rapperen selv: "Hver sang har været en rejse for mig. Når jeg går fra studiet, eller når jeg har skrevet en sang, så føler jeg mig helt renset indeni. Mine sange er min sjæl og min selvrenselse – de er min psykologi". Lord Siva besøger også Beta ved Amager Bio i København lørdag den 14. februar.

Odense


Frozen Autumn, Kulturmaskinen


Frozen Autumn leverer gotisk elektropop i ægte 80'er-stil. De italienske synth-duo spiller på Kulturmaskinen, og nu hvor koncerten falder på den særlige dato fredag den 13., afholdes koncerten med et gysertema, og publikum opfordres til at komme i uhyggelig udklædning, men det er dog ikke et must.

 


Lørdag den 14. februar

København

Eggs Laid By Tigers, Det Røde Rum Skuespilhuset


På Valentins aften kan man opleve Eggs Laid By Tigers i Det Røde Rum i Skuespilhuset. Eggs Laid By Tigers sætter Dylan Thomas' digte i musik med tilladelse og blåstempling fra den litterære sværvægters walisiske arvinger. Så sent som i slut-oktober spillede danske Eggs Laid By Tigers i Wales til den officielle fejring af 100-året for Dylan Thomas' fødsel.

Aarhus


Earth, VoxHall

Amerikanske Earth er pionerer inden for drone-metal, men har over årene løbende udvidet udtrykket, der således også fra tid til anden favner postrock, minimalisme og folk. Earth spiller også i Jazzhouse i København søndag den 15. februar.


 

Søndag den 15. februar

Herning


Queen + Adam Lambert, Jyske Bank Boxen

Queen alias guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor har i de sidste to et halvt år turneret verden rundt med Adam Lambert som sangeren, der efter bandets eget udsagn ikke skal erstatte Freddie Mercury, der døde i 1991 – Mercury kan ikke erstattes, og Lambert skal bare være sig selv. Nu gæster konstellationen Danmark for første gang, når de spiller i Jyske Bank Boxen i Herning 15. februar.

 


 

Udsolgte koncerter

Tenacious spiller i Falconer Salen i København den 12. februar, men billetsalget melder lige nu om venteliste. Re-premieren på Tom Waits-forestillingen The Black Rider på Betty Nansen Teater søndag melder også om udsolgt. Og det samme gælder afskedskoncerten for PB43 på Amager, der lukker og bliver omdannet til self storage. Speaker Bite Me og Alcoholic Faith Mission spiller til gravøllet.


ANNONCE