Nyhed

Britney Spears knust over australsk playback-kritik

Popprinsessen meget ked af kritik fra australske medier, fans og handelsminister

I fredags indtog den amerikanske popprinsesse Britney Spears Australien, nærmere betegnet byen Perth, hvilket dog fik en noget negativ modtagelse i de australske medier, hvor pressen kritiserede Spears for hendes brug af playback og rapporterede, at fans i stor stil udvandrede fra hendes koncert.

Sågår ministeren for "fair trade" i staten New South Wales, med det meget passende navn Virginia Judge, var ude at kalde Spears' koncert for en "Mickey Mouse"-optræden med slet skjult henvisning til hendes gennembrud som teenagestjerne i tv-programmet Mickey Mouse Club. Virginia Judge udtalte videre, at koncertarrangører på forhånd skulle gøre opmærksom på, hvis en kunstner anvendte playback i sit show.

Nu svarer Britney Spears indirekte på kritikken. I hvert fald udtaler hendes tour-agent Paul Dainty ifølge Reuters, at Spears er "ekstremt ked af" den voldsomme kritik.

Paul Dainty siger: "Britney er bevidst om alt dette, og hun er ekstremt ked af det. Hun er et menneske. Jeg er pinligt berørt over at være en del af de australske medier, når jeg er her sammen med Britney og et stort internationalt følge, og så ser den slags helt ukorrekte reportager."

Paul Dainty siger videre, at det ikke er nogen nyhed, at sangerinden anvender playback:

"Det har været ude på internettet i ni måneder. Dette show handler om at skabe noget ekstremt spektakulært, og det er det, der sker."

Ledelsen af arenaen Burswood Dome i Perth, hvor koncerten blev afholdt, siger ifølge Reuters, at de ikke har modtaget nogen klager efter koncerten, hvor 17.000 personer var samlet.

Da Britney Spears gæstede Parken i København i juli, fik hun også en noget forbeholden modtagelse af pressen, blandt andet fra GAFFAs Marie Therese Seefeldt Stæhr, som uddelte beskedne to stjerner og blandt andet skrev følgende ord:

"Men havde man derimod de briller på, hvor det ene og alene handler om at høre de store hits og samtidig "se giraffen" - så er målet nået. Der var tale om mere showoff end show, mere musikvideo end koncert, og der blev poseret, som var det en catwalk. Og Britney var hot i alle de små outfits. Men hun virkede også udkørt. Træt af at være midtpunkt for så meget rod. Scenen var sat som et kaotisk, fetichistisk cirkus - ironien var næsten ikke til at bære."

 

ANNONCE