Nyhed

Giant Sand til Danmark

Den amerikansk-danske gruppe kan opleves i Århus og København i denne uge

Den amerikansk-danske gruppe Giant Sand alias sangeren, sangskriveren og multiinstrumentalisten Howe Gelb, guitaristen Anders Pedersen, bassisten Thøger Lund, trommeslageren Peter Dombernowsky og nu også guitaristen og tangentspilleren Nikolaj Heyman har det seneste år spillet en lang række koncerter i udlandet.

Nu kommer de også til Danmark, og det gør de allerede i denne uge, hvor de kan opleves på VoxHall i Århus torsdag den 12. november klokken 21 og i København på Huset i Magstræde fredag den 13. november klokken 23 som en del af Nye Rødder-festivalen.

Giant Sand var i mange år et rent amerikansk foretagende, og lineuppen bestod i en årrække af Howe Gelb, Joey Burns (bas) og John Convertino (trommer). Da de to sidstnævnte omkring årtusindskiftet fik stor succes med sideprojektet Calexico, og Gelb nogenlunde samtidig blev dansk gift og bosat i skiftevis Tucson, Arizona og Århus, skiftede Gelb dog de amerikanske musikere ud med først tre, nu fire danske ditto.


Giant Sand udgav sidste efterår det anmelderroste album "ProVisions", og i en nyhedsmail udtaler guitarist Anders Pedersen følgende:

"Ud over at vi aldrig ved, hvad vi skal spille, forestiller jeg mig, at vi skal ha' gang i de nye sange + favoritter fra "ProVisions" og gamle dage. Men først og fremmest skal vi ha' det sjovt med vores nye mand, Nikolaj Heyman. Han tager både skovl og spade med, som man siger; dvs. både guitar og tangenter. Måske får vi også selskab af andre venner. Never know."

De danske 4/5 af Giant Sand er også kendt som den Århus-baserede gruppe The DeSoto Caucus, der i Århus Festuge i øvrigt kunne opleves som backing for C.V. Jørgensens højt lovpriste comeback-koncerter. Ved denne lejlighed medvirkede Howe Gelb også, på flygel.

ANNONCE