Nyhed

Joanna Newsom har et nyt album undervejs

Rygterne florerer om den amerikanske new-folk harpists tredje album, der eftersigende skulle være indspillet

Harpisten, pianisten og sangskriveren Joanna Newsom har fortryllet sit publikum og sine anmeldere der, hvor hun er kommet frem. Siden 2004 er det blevet til tre udgivelser, der tæller debutalbummet "The Milk-Eyed Tender", toeren "Ys" og ep'en "And The Ys Street Band EP", men nu ser det ud til, at man igen kan høre nyt fra den vellidte kunstner.

Joanna Newsom er en speciel karakter i musikkens verden, hvor hun har imponeret med sine evner som sangskriver, men også med sine evner på harpen, der må siges ikke at være normal kost for rock- og indieanmeldere rundt om i verden. Det har ikke holdt dem tilbage, og det seneste album "Ys" fra 2006 blev også rost af GAFFAs anmelder, der uden at ryste på hånden gav udgivelsen fem stjerner:

"Legendariske Van Dyke Parks har produceret og skabt strygerarrangementer, der smyger sig smukt om Newsoms sang og harpespil og giver albummet et bevidst gammeldags præg. Sangene på 'Ys' er store fortællinger om liv og død, kærlighed og religion, som det oplevedes på landet i gamle dage i det amerikanske syd, og 'Ys' er derfor naturligt nok ikke så umiddelbart tilgængeligt som forgængerens, men for den, der ofrer tiden, venter et raffineret, smukt og langtidsholdbart album."


Rygterne om et tredje album er begyndt at florere ved, at blandt andet modebladet W Magazine skrev i bisætning, at den armaniklædte Joanna Newsom havde færdiggjort sit nye album. Desuden kunne man ifølge musiksiden Mog.com erfare, at den harpespillende kunstner for nylig var i Japan, hvor manden bag knapperne på det seneste album, produceren Jim O'Rourke, nu bor. Tiden må vise, om vi får endnu et album med Joanna Newsom, men rygterne taler for, at ventetiden snart er ovre.

ANNONCE