Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Youth Lagoon, Grimes og S!vas er blandt andre på programmet i denne weekend

Weekenden står for døren, og det skal fejres med en god koncertoplevelse eller to. På GAFFA har vi samlet vores bud på weekendens 11 essentielle koncerter – i hele Danmark.

TORSDAG DEN 25 FEBRUAR

København


Youth Lagoon, Pumpehuset

Den unge, amerikanske Trevor Powers, som står bag Youth Lagoon slog igennem tilbage i 2011 med debutalbummet "The Year of Hibernation". Siden da er det blevet til i alt tre album, hvoraf det seneste, "Savage Hills Ballroom", blev udgivet i 2015. Musikken er poppet, drømmende, legende og til tider følsom, som når Powers synger om sin onkels stofmisbrug, tabet af en nær ven og bibelske undergangsforestillinger. Powers unikke og skrøbelige stemme understreger netop denne følsomhed. Youth Lagoon gæster Pumpehuset torsdag den 25. februar.


Aarhus

Dicte, Musikhuset Aarhus (turnéstart, spiller også Posten i Odense 26. februar og Det Bruunske Pakhus i Fredericia 27. februar)

I starten af februar måned udgav Dicte sit ottende album og er i denne anledning draget på en Danmarksturné, som hun påbegynder i Aarhus den 25. februar. Det nye album "Perfume" har modsat de tidligere meget pop-rockede udgivelser fået et mere soulet udtryk, samtidigt med at albummet er storladent og melankolsk. I tråd med Dictes tidligere arbejde er teksterne dog stadig personlige med temaer som kærlighed, børn, forældre, nærvær og afsavn. Oplev både Dictes nye og tidligere arbejde live i enten Aarhus, Odense eller Fredericia i denne weekend.

Virgin Suicide, Atlas (spiller også Kulisselageret, Horsens 26. februar og Walthers, Skanderborg 27. februar)


De København-baserede Virgin Suicide udgav sidste år deres debutalbum, som fik fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder. Siden da er det blevet til et ekstra par singler, blandt andet hittet "Around the Sun". Musikken er elektronisk med referencer til både klassisk britpop og 80'ernes jangle-pop.

Struer


Dorthe Gerlach, Folkets Hus (turnéstart, spiller også Kulturcafé Ludvig i Sorø 26. februar og Foderstoffen i Rudme 27. februar)


Dorthe Gerlach er nok bedst kendt som den krølhåret forsangerinde fra Hush med den smukke og intense vokal. Men Gerlach lagde sidste år countrymusikken på hylden på ubestemt tid og er i stedet gået solo med et mere poppet udtryk. I denne anledning udgav sangerinden sit første soloalbum "Natlys", hvor Gerlach selv har skrevet sangene. Sidst en GAFFA-anmelder oplevede en koncert med den sødmefyldte stemme var på Posten i Odense, hvor koncertoplevelsen fik fem ud af seks stjerner.

FREDAG DEN 26. FEBRUAR


København

Childrenn, Loppen

Den 4. marts udkommer supergruppen Childrenns debutalbum "Animale". Childrenn – alias Manoj Ramdas fra blandt andet The Good The Bad, Psyched Up Janis-bassist Jakob Jørgensen, Mechanical Birds-frontmand Jakob Brixen og PowerSolo-trommeslager Rune Nugge Kristensen – afholder i denne anledning releasekoncert på Loppen i København fredag den 26. februar, og det forventes at blive en solid rockoplevelse.

Grimes, Falconer Salen (billedet, få billetter)


Koncerten i Falconer Salen fredag den 26. februar er den canadiske sangerinde, sangskriver og eksperimenterende popkunstner Grimes' første koncert i København. Koncerten skulle oprindeligt finde sted i Store Vega, men på grund af stor efterspørgsel, og udsolgte billetter efter fire timer, blev koncerten rykket til den større Falkoner Sal. Grimes lyd er et godt mix af mange forskellige genrer – pop, elektronika, hiphop, r&b og mere. Den unge sangerinde har i alt udgivet fire album, hvoraf det seneste "Art Angles" fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder.

Aarhus


Fastpoholmen, Studenterhuset Aarhus


Det dansk-svenske band Fastpoholmen udgav den 19. februar albummet "Drömmer Dü", og det er i denne forbindelse at bandet gæster Studenterhuset i Aarhus. Musikken er unik, stemningsfyldt og fantasifuld og indeholder blandt andet samples af fuglesang, lyden af brænde, der bliver stablet, køer og ringklokker. Albummet "Drömmer Dü" fik fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, som omtalte det som et "Fascinerende, forrykt og fyrigt nyt album".

I Am Bones, Radar (spiller også på Beta i København 28. februar)


Det alternative rockband I Am Bones havde stor succes på den danske undergrundsscene tilbage i 00'erne. På CV'et kunne de skrive to anmelderroste album og en lang række koncerter i både Danmark og resten af Europa. I kulissen var stemningen dog ikke i top – de fire medlemmer endte efter eget udsagn med at hade hinanden – og bandet har derfor ikke været samlet de sidste syv år. Til trods for stridighed og afsky har bandets medlemmer fundet sammen, dog kun for to koncerter – så går de fra hinanden igen. De forgangne syv år har bandets fire medlemmer hver for sig og tilsammen fået seks børn, haft syv fuldtidsjobs, været på dagpenge i 28 måneder, udgivet to plader med bandet The Malpractice og to bøger, startet to virksomheder og efter eget udsagn været på toilettet 61.323 gange.

Helsingør


S!vas Toldkammeret (turnéstart, spiller også i Slagelse Musikhus 27. februar)

Den 15. februar i år udkom S!vas' tredje album "Familie Før Para", som under overskriften "et (stil-)sikkert udspil fra lang innovatøren og AutoTune-bannerføren" fik fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder. I anledningen af udgivelsen påbegynder S!vas ny danmarksturné med start i Slagelse Musikhus fredag den 26. februar.


LØRDAG DEN 27. FEBRUAR

Aarhus

L. Stitchie + Kaka, Voxhall


Der er lagt op til en ægte jamaicansk fest, når den jamaicanske dancehall/reggae-legende Lt. Stitchie gæster VoxHall i selskab med den platinsælgende danske kunstner Kaka. Lt. Stitchie fik sit gennembrud i 1980'erne og har siden da optrådt i hele verden blandt andet på verdens største reggaefestivaler. De to kunstnere bliver bakket op af den Aarhus-lokale reggae-gruppe More Fyah Band.

Odense


I'll Be Damned, Posten

Ikke mindre end fem ud af seks stjerner fik det århusianske rockband I'll Be Damneds debutalbum med samme titel. Musikken er hardcore rock med undertoner af samfund- og religionskritik – de fem gutter vil gerne påvirker de danske borgere, som de mener er blevet lidt for magelige. Tilbage i juni sidste år havde I'll Be Damned fået æren af at opvarme for Airborne, og med sig på vejen fik de ordene: "Selvtilliden er på plads, og de afvikler uden synlige nerver et show, der burde ruske op i dansk rock."


Udsolgte koncerter:

Foruden disse fortrinlige koncerter ville GAFFA redaktionen gerne have anbefalet følgende koncerter – hvis ikke de var udsolgte. De heldige med billetter til netop disse koncerter kan se frem til nogle gode musikoplevelser.

Den garvede musiker Allan Olsen giver koncert i aften den 25. februar i Arbejderhuset i København.


Den amerikanske sangerinde, sangskriver og harpenist Joanna Newsom giver eventyrlig koncert i de smukke omgivelser i Glyptoteket i København fredag den 26. februar.

21-årige, amerikanske Halsey, som slog igennem med sin første single "Ghost", giver koncert lørdag den 27. februar. Koncerten var udsolgt efter blot tre minutter.

De to populære danske herrer Poul Krebs og Michael Falch giver under det lidt uoriginale navn KrebsFalch fire koncerter sammen i weekenden – koncerterne forventes dog at blive alt andet end uoriginale. Alle weekendens koncerter er udsolgte.


ANNONCE