Nyhed

Michael Jackson dvd-udgivelse må udskydes til næste år

På grund af særlige udgivelsesregler i USA kan filmen "This Is It" ikke udgives til jul som planlagt og udskydes til starten af februar 2010

Det ser ud til at Sony Pictures har forregnet sig, da de lovede Michael Jackson-fans, at dvd'en "This Is It" ville være i butikkerne inden jul. Der er nemlig en regel i USA der siger, at der skal gå mindst 90 dage fra en film går i biografen, til den kan sendes ud i forretningerne. Sony Pictures har forsøgt at argumentere sig ud af denne regel med begrundelsen, at filmen kun bliver vist i biograferne i to uger. Det har dog ikke været grund nok, og indtil videre er udgivelsen skubbet til slutningen af januar eller starten af februar.

Der er naturligvis meget god grund til, at Sony Pictures brokker sig over den forsinkede udgivelse af dvd'en for det betyder, at de går glip af julesalget, og det giver færre penge i kassen. Som et lille plaster på såret er naturligvis det, at "This Is It" højst sandsynligt bliver den koncertfilm i år, der vil tjene flest penge i premiere-ugen. Indtil videre har filmen indkasseret mere end 101 millioner dollars, altså mere end 507 millioner danske kroner.

Der bliver nu gjort yderligere indsats for, at filmen skal få opmærksomhed. Sony indstiller "This Is It" i flere kategorier til næste års Oscar-uddeling, blandt andet i filmredigering og bedste instruktør. De nåede dog ikke deadlinen for den mest relevante kategori, bedste dokumentar, så der er ingen Oscar i vente. Der bliver naturligvis heller ingen Golden Globe, for her er dokumentarfilm slet ikke inkluderet som en kategori. Det rapporteres dog, at man vil indstille filmen i kategorien Bedste Film, og eftersom denne kategori til næste år vil være udvidet, og inkludere hele ti nomineringer, er der måske en chance for at "This Is It", om ikke andet, så i det mindste kan blive nomineret til denne.


Filmen kører i biografen cirka halvanden uge endnu, indtil den 11. november.

ANNONCE