Nyhed

The xx flytter op i Store Vega

Den engelske gruppe har udsolgt Lille Vega, og koncerten rykker derfor op i større lokaler

Den engelske gruppe The xx har fået masser af roser for deres koncerter og debutalbummet "xx", der blander rock med elektroniske og dansable elementer, en melankolsk undertone og både mandlige og kvindelige vokaler. Gruppen spillede deres første koncert i Danmark i Århus Festuge i september på VoxHall som en del af koncertrækken "2012" med navne, som festivalen og GAFFA regner med er blevet etablerede i 2012.

Koncerten på VoxHall fik mange roser, og kort efter kunne The xx melde deres tilbagekomst i Danmark, både til VoxHall igen og også Lille Vega i København. Og her har de faktisk solgt så mange billetter, at deres koncert 15. januar er udsolgt. Koncertarrangøren har derfor valgt at flytte The xx op i Store Vega og dermed sætte flere billetter til salg.

GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen uddelte fem stjerner og skrev følgende om pladen "The xx":


"Niveauet er højt, men Infinity, der i sit mørke lydunivers kunne være hentet på et David Lynch-soundtrack, så godt er det, må fremhæves. Fælles er dog, at alle numrene bevæger sig i det mere tyste, og det kunne være ønskværdigt med et enkelt eller to skridt ud af det tilbageholdte og underspillede. Det ændrer dog ikke på, at The xx er en af årets mest interessante og velklingende debuter".

Der var også ros til bandet efter deres koncert på Voxhall, hvor de fire musikers roller på scenen blev beskrevet således af anmelder Simon Christensen, der ligeledes uddelte fem stjerner:

"The xx's musikalske univers er lavmælt, minimalistisk og giver masser plads til de fire musikalske elementer. Trommeslager Jamie Smith havde efterladt trommesættet hjemme, men sørgede for skarpe, hiphop-agtige beats fra sit drumpad, mens Baria Qureshi foruden andenguitar tilføjede små melodibidder og ringende synth fra et minikeyboard foran sig. De to forsangere, Romy Croft og Oliver Sim, som hhv. spiller lead-guitar og bas, synger oftest hver deres vers, og selvom deres vokaler på ingen måde er ekspressive, udadvendte, så har de enormt overskud i deres vokaler".


The xx har dog på det seneste aflyst fire koncerter, fordi deres guitarist Baria Qureshi var ramt af udmattelse og nu har taget en pause fra gruppen, der siden har fortsat som trio. Om Qureshi er tilbage, når The xx genindtager Danmark, vides endnu ikke.

Nye billetter sælges fra 12. november klokken 10 via GAFFA Live

The xx spiller også på VoxHall i Århus 16. januar, og her er der endnu billetter i salg.


 

ANNONCE