Nyhed

U2 tager til Glastonbury

Efter 26 års rygter skulle den store irske rockgruppe endelig være hovednavnet til den engelske festivals 40 års jubilæum

Der kan ikke herske tvivl om, at U2 er et af de største rockbands, der stadig er aktive, og listen over scener, festivaler og stadions, gruppen har indtaget, er umådelig lang. Der er dog én scene, som de især har ønsket at optræde på, og som de endnu ikke har stået på: Glastonbury Festivalens Pyramid Stage. Det bliver der efter alt sandsynlighed lavet om på nu, hvor det er blevet bekræftet, at gruppen er hovednavn til næste års engelske festival.

Siden midten af 1980'erne har der hvert år verseret rygter om, at U2 skulle stå på Glastonburys hovedscene. Nu udtaler festivalarrangøren Michael Eavis til den engelske avis The Gaurdian, at han havde lovet noget specielt til 40 års jubilæeet, og det holder han:

"Det 26 år gamle rygte er endelig blevet til virkelighed. Det største band i verden skal spille på den bedste festival i verden. Intet kunne være bedre til vore 40 års fest, og der er endda mere i vente. Vi har forsøgt i årevis, og nu lykkedes det endelig. Jeg er sikker på, at de vil gøre alt, hvad de kan for at gøre næste års festival den mest mindeværdige nogensinde."


Bono har tidligere på året sat gang i spekulationerne, da han udtalte til den engelske BBC Radio 1 om at spille til Glastonbury: "Jeg ved, at der er mange mennesker, som elsker vores musik, og som gerne vil have os til at spille der. Det er noget, som vi arbejdet frem imod hele vores liv."

De store ord fra den velkendte forsanger tyder på, at en stor oplevelse er i vente på den engelske festival, der allerede var udsolgt i oktober i år, selvom der ikke er blevet annonceret nogen yderlige navne.

ANNONCE