Nyhed

Hold Steady-medlem udsender bog

Franz Nicolay er på vej til Danmark og har netop færdiggjort sin første novellesamling

Den amerikanske keyboardspiller Franz Nicolay tamper normalt i tangenterne hos The Hold Steady, men tidligere på året sprang han ud som solist med albummet "Major General", og til næste år debuterer han som forfatter. Inden da kan man dog opleve ham give koncert på Musikcaféen i Århus og Musikcaféen i København.

Den kommende bog fra Franz Nicolay har fået titlen "Complicated Gardening Techniques", og ifølge den debuterende forfatter handler novellesamlingen ikke synderlig meget om havearbejde:

"Hvilken type historier er det, spørger du. Rigtige ting der er sket for mig og folk, jeg kender, opdigtede ting der kunne være sket for folk du kender, løseligt fiktionaliseret og særdeles stiliseret med hjælpsomme tips og fyndige epigrammer".

Franz Nicolay har medvirket på de seneste tre Hold Steady-plader, og har derudover indspillet med The World/Inferno Friendship Society, Anti-Social Music, The Dresden Dolls, Nanuchka med flere. Men som sagt har han i begyndelsen af året udsendt et soloalbum, og der er endnu en udgivelse på vej fra Nicolay. Man kan lige nu forudbestille en 10" single, der ifølge Pitchfork indeholder fire sange inklusive en cover af Jonathan Richmans "New England" (feat. The Dresden Dolls) samt sangen "The Ballad of Hollis Wadsworth Mason, Jr.", der handler om den første Nite Owl-karakter fra tegneserien "Watchmen".

Begge sange kunne sagtens dukke op senere på måneden, når Franz Nicolay lægger vejen forbi Danmark. Han er nemlig opvarmningsnavn til Mark Eitzel, og de to amerikanere kan opleves henholdsvis 30. og 31. oktober i Århus (Musikcaféen) og København (Musikcaféen i Magstræde). Billetter til begge koncerter kan købes via GAFFA Live.

Franz Nicolay udsender "Complicated Gardening Techniques" i januar 2010.

ANNONCE