Nyhed

Khal Allan: Malk er én ting, Allan er en anden

Den Aarhus Took It-aktuelle rapper fortæller GAFFA om sin solooptræden og om sammenligningerne med Malk De Koijn

Rapperen Khal Allan skabte sidste år en mindre revolution i undergrunden med sin solodebut "Tuder Og Høvding", der fik store roser med sig, og som senere blev fulgt op af remixalbummet "Melodier Man Mindes". Khal Allan fortæller nu GAFFA om sin koncert til hiphopfestivalen Aarhus Took It, som han gæster for syvende gang, enten som gæst eller kunstner.

- Folk kan vel forvente fede rim, ordentlige flows, musik der banger, og forhåbentlig noget lækkert samspil, med klassiske hiphop-tricks og lidt nyt krydderi fra fremtiden, udtaler Khal Allan om den kommende koncert i weekenden.

Rapperen har siden 1996 været en del af hiphop-gruppen Organiseret Riminalitet, som længe har været betragtet som et af de bedste livebands i det danske hiphop-miljø, og som i fællesskab udgav det roste album "Med Love Skal Man Land Bygge" i 2007. Siden er gruppeprojektet blevet lagt på hylden på ubestemt tid, og det har givet Khal Allan mulighed for at forsøge sig som solokunstner.

De to soloudgivelser fra hans hånd er blevet rost, og Khal Allan er endda blevet sammenlignet med kollegerne fra det genopståede Malk De Koijn. En sammenligning, rapperen dog tager til sig med besindighed:

- Der er da fantastisk at få roser, det er klart. Jeg ved ikke med sammenligninger, men det kan man vel aldrig helt undgå. Jeg er som de fleste andre i Kramnad (hiphop-sprog, find selv betydningen, red.) tilhænger af Malk De Koijn, så en sådan sammenligning tager jeg som et kvalitetsstempel. Men Malk er én ting, Allan er en anden.

Khal Allan kan opleves den 9. oktober til Aarhus Took It, og man kan imidlertid læse resten af interviewet med rapperen her.

Billetter til arrangementet kan findes via Aarhus Took Its hjemmeside.

ANNONCE