Nyhed

Madonna går nummer 1

Den alternative rockgruppe Muse må vige pladsen for popdronningens "Celebration"-album

I sidste uge kunne GAFFA skrive om den ambitiøse rockgruppe Muse, der placerede sig på førstepladsen på albumhitlisten. I denne uge er det Madonnas remasterede opsamlingsalbum "Celebration", der tager førstepladsen på den danske top 40 og sælger samtidig guld i Danmark. De britiske fyre fra Muse må dermed se sig henvist til en sjetteplads.

Den succesfulde popdronning har netop afsluttet sin store europæiske turné, der som bekendt også sendte Madonna forbi Parken i København. I denne uge udkom "Celebration", der samler sangerindes største hits i hendes lange karriere med tilhørende dvd-materiale, og har en ny sang ved navn "Revolver" med den allestedsnærværende Lil Wayne på gæstevokal.

I den danske album top 40 er det erfarne rockband Pearl Jam også nye i denne uge, hvor de debuterer på en femteplads med albummet "Backspacer". Albummet blev rost som værende en "hæsblæsende og stærk magtdemonstration" af GAFFAs anmelder, der belønnede albummet med fem stjerner.

Ugens danske albumhitliste byder også på en gammel kending i form af U2's album fra foråret, "No Line On The Horizon", der kommer tilbage på en 12-plads på listen. Sammenhængen mellem U2's tilbagevenden i top 20 og deres annoncerede koncert i Horsens er højst sandsynlig ikke tilfældig.

Man skal derefter ned på en 23. og en 24. plads for at finde nye udgivelser på hitlisten. Her ligger henholdsvis rapperen Johnson med sit andet album "Alt Mit Shit" og den poppede Mika med albummet "The Boy Who Knew Too Much".

Se hele hitlisten her.

ANNONCE