Nyhed

Ny Michael Jackson-sang er gammel

Singlen "This Is It" viser sig nu at være mere end 25 år gammel og tidligere indspillet af en anden kunstner

Der var i går 12. oktober verdenspremiere på en ny single med Michael Jackson, der samtidig skulle fungere som forsmag på et kommende opsamlingsalbum med titlen "This Is It". Men nu viser det sig, at sangen, der samtidig er titelnummeret på det kommende album, har mere end 25 år på bagen.

Sangen blev skrevet af Michael Jackson i samarbejde med crooneren Paul Anka i 1983, og i et interview med TMZ siger Anka, at sangens oprindelige titel var "I Never Heard", og at den blev indspillet i hans studie samme år. De to skrev og indspillede sangen sammen, så den kunne komme med på Paul Ankas duetalbum "Walk A Fine Line". Men ifølge sangeren skiftede Jackson mening, fordi "Thriller" blev et gigantisk hit, og derfor stjal han masterbåndene, og sangen kom derfor aldrig med på pladen.

Sangen er dog senere blevet indspillet under det oprindelige navn af sangerinden Sa-Fire i 1990, og den version kan eksempelvis høres på YouTube. Grunden til at Paul Anka står frem med historien omkring indspilningen af sangen og tyveriet af båndene er, at han ikke var blevet krediteret som sangskriver i forbindelse med offentliggørelsen af sangen.

Dette blev dog ifølge TMZ hurtigt rettet, og efter at være blevet kontaktet af Michael Jacksons advokater blev Paul Anka lovet 50 procent af indtægterne fra sangen "This Is It".

Ifølge Anka bruger "This It It" de oprindelige vokaler fra 1983, hvorefter der er blevet tilføjet strygere samt vokaler leveret af Jacksons brødre.

Sangen er den eneste nye sang på det kommende album "This Is It", der ikke, som man måske skulle tro, indeholder livemateriale fra den kommende koncertfilm af samme navn, men derimod indeholder de klassiske versioner fra Jacksons plader lagt i den rækkefølge, de dukker op i filmen. Derudover får man tre demoer og en oplæsning af digtet "Planet Earth" på en seperat skive.

"This Is It" udsendes 26. oktober.

ANNONCE