Nyhed

Caspian kommer til Danmark

Det amerikanske band indtager Studenterhus Århus i forbindelse med en ny mærkelig festival. Gruppen spiller også i Vega.

Det lille idealistiske pladeselskab Strange Ears har en lang række udgivelser i vidt forskellige genrer bag sig, og er kendte for at gå egne veje i musikverden. Nu introducerer Strange Ears en ny festival under navnet "Danmarks Mærkeligste Festival", og præsenterer det amerikanske band Caspian (billedet) som et af hovednavnene.

Caspian har netop udgivet deres andet fuldlænge album med titlen "Tertia" og er i gang med en stor europæisk turné i forbindelse med denne udgivelse. Gruppen spiller i genren post-rock, som grupperne Mogwai og Sigur Rós også er kendte for at praktisere. I post-rock er instrumenteringen den samme som i et ordinært rockband, men lyden er ofte mere eksperimenterende og udflydende i forhold til den normale rockgenre.

Udover den alternative rockgruppe Caspian har ”Danmarks Mærkeligste Festival" også de danske grupper Kellermench, Must Go Radio og sangerinden Tilde Vinther på programmet. Især har den skæve gruppe Kellermench tidligere imponeret GAFFAs anmeldere, som både har kaldt koncerten til Spot Festival for "fremragende" og rost debutalbummet, der har fået fire stjerner med følgende ord med på vejen:

"Jeg er endnu ikke helt sikker på, at jeg rent faktisk synes om det, men Kellermensch fra Esbjerg har utvivlsomt fundet frem til noget ganske unikt. Deres mørke, dystre og stemningsfulde rockmusik kan vel bedst beskrives som en besynderlig og højst original cocktail af Tom Waits, Nick Cave og Neurosis."

Undergrundsselskabet Strange Ears kan med deres forestående tredagesfestival kalde kombinationen af de forskellige annoncerede bands for mærkelig, men med en gruppe som de amerikanske Caspian på plakaten har Strange Ears også et godt udgangspunkt for at skabe et tilbagevende arrangement i Århus.

"Danmarks Mærkeligste Festival" løber af stabelen på Studenterhus Århus den 17. til den 19. september og billetter til festivalen kan findes via GAFFA Live.

Caspian spiller i øvrigt også i Vega i København 19. september.

ANNONCE