Nyhed

Courtney Love vil sagsøge Guitar Hero

Den animerede udgave af Kurt Cobain i Guitar Hero-spillet er blevet lavet uden tilladelse, hævder Courtney Love

Der har været en del opstandelse på diverse amerikanske musikblogs og websider, efter et YouTube-klip dukkede op, hvor en Kurt Cobain-figur headbanger til Bon Jovi, Megadeth og Bush og rapper som Flava Flav i den nyeste udgave af Guitar Hero-spillet. Nu hævder Courtney Love, at figuren (eller avataren, om man vil) er skabt uden tilladelse, og at firmaet bag kan forvente at blive sagsøgt.

Udmeldingen fra Courtney Love kom via hendes Twitter-side, hvor hun skriver, at hun ikke har givet tilladelse til, at Kurt Cobain blev afbilledet i Guitar Hero 5, og at hun er sikker på, at Kurt ville have afskyet spillet. I efterfølgende indlæg beskriver hun det som "nekrofili" og fortæller, at hun har tænkt sig at sagsøge Activision, der laver spillet.

Pitchfork har fulgt op på sagen, og de har modtaget en udtalelse fra Dave Grohl og Krist Novoselic, hvor de skriver, at de er kede af brugen af Kurt Cobain i spillet. De siger samtidig, at de ikke har haft nogen indflydelse på hans optræden i spillet, da rettighederne til Kurt Cobains navn og eftermæle styres af hans efterladte.


"Vi vidste, at Kurts persona ville blive brugt til to Nirvana-sange, men vi vidste ikke, at spillerne ville få mulighed for at spille som den karakter. Denne feature giver mulighed for at bruge karakteren sammen med alle de sange, man har lyst til. Vi opfordrer Activision til at gøre det rigtige og "låse" Kurt-karakteren, så dette ikke vil ske i fremtiden. Det er hårdt at se på en udgave af Kurt, der mimer andres musik ved siden af tegneseriefigurer. Kurt Cobain skrev sange, der betyder en masse for mennesker verden over. Han har fortjent bedre".

Så mens Courtney Love benægter et hvert kendskab til brugen af Kurt Cobain i spillet, vidste Grohl og Novoselic altså godt, at han ville blive brugt sammen med to Nirvana-sange.

Pitchfork har efterfølgende også været i kontakt med Activision, der udtaler, at de har indhentet de nødvendige licensrettigheder fra Cobains efterladte, og at de har et underskrevet dokument fra Courtney Love, der giver dem ret til at bruge Kurt Cobain i hele spillet. Dermed skulle alt jo være i orden, men noget kunne tyde på, at skænderierne mellem de involverede parter ikke slutter her.


Se Kurt Cobain i Guitar Hero 5:

 


ANNONCE