Nyhed

Send dit band i træningslejr

Igen i år kan nordjyske bands få gode råd og gratis vejledning i Hjallerup i efterårsferien til Keep On Rockin

I efterårsferien vil der igen i år blive afholdt et kursus for unge talentfulde bands fra hele Nordjylland. Kurset er støttet af Kulturaftale Nordjylland, Kulturministeriet, Organisationen Af Rytmiske Amatørmusikere (ORA) og Hjallerup Samvirke, og derfor er undervisningen til kurset Keep On Rockin ganske gratis (der skal dog betales 1000 kr. pr person for kost og logi i en uge). Sidste frist for ansøgning er 22. september.

Kurset er for musikere i alderen 15 til 25, og formålet med Keep On Rockin er ifølge arrangørerne at hjælpe nordjyske bands, der allerede er godt på vej, med at tage et skridt videre imod en karriere indenfor rytmisk musik. Den første kursusuge afvikles i Hjallerup i efterårsferien (uge 42), mens opfølgningsweekends lægges på skift i de kommuner, hvor de deltagende bandmedlemmer bor.  

I løbet af ugen vil de unge musikere blive undervist af professionelle folk indenfor musikbranchen. Foreløbig har Carsten Heller (producer), Jesper Majdall og Thøger Riis Michelsen (Volcano Management) samt Rasmus Ardahl (Bandbase) sagt ja til at deltage, mens en række udøvende musikere vil blive tilknyttet som bandcoaches, når man har udvalgte hvilke bands, der skal deltage. Sidste år deltog eksempelvis Kristian Riis fra Nephew og Troels Abrahamsen fra Veto, som coaches. 

Carsten Heller er producer og mixer. Han arbejder med en række danske bands som Nephew, Veto, Peter Sommer og Kashmir. I efterårsferien vil han komme ind på, hvordan et band finder sin lyd, og hvordan et band kan eksperimentere med deres lydudtryk. 

Jesper Majdahl er en af Danmarks mest erfarne managers og er desuden sammen med Thøger Riis Michelsen medejer af Volcano MGMT, hvor de arbejder for bands som Under Byen, WhoMadeWho, Kashmir med flere. På kurset vil de undervise i, hvordan man håndterer samarbejde, skaber relationer til pressen, bliver en del af musikbranchen med mere. Desuden vil Jesper Majdahl fungere som bandcoach. 

Rasmus Ardahl som til daglig arbejder som redaktør og musikanmelder på Bandbase  vil beskæftige sig med temaet ”Præsentation af bandet - i billede, tekst og på elektroniske platforme”, og endelig vil alle bands forlade campen med viden om økonomi, rettigheder og støttemuligheder samt professionelle bandsfotos.

Keep On Rockin skydes i gang søndag 11. oktober med en koncert med Artificial Brothers fra Thisted (billedet). Bandet deltog i sidste års camp og er lige nu blandt finalisterne i P4-konkurrencen Rocktoget. Efter koncerten vil bandmedlemmerne videregive nogle af deres erfaringer herfra. Keep On Rockin afslutter efterårsugen med endnu en koncert, hvor samtlige deltagende bands går på scenen til en offentlig koncert fredag aften i Hjallerup Kulturhus. Til denne koncert inviteres en række bookere, som vi håber vil få øjnene op for den nordjyske talentmasse.

I år er der desuden bevilget penge til, at udvalgte bands fra efterårskurset én gang i kvartalet kan deltage i kurser i weekends samt få besøg af en coach i egne øvelokaler. Disse weekends vil blive arrangeret skiftende steder i Nordjylland, og der vil i forbindelse med disse weekends blive afholdt koncerter rundt om i Nordjylland. Deltagelsen her er gratis for de udvalgte bands.


For at komme med til Keep On Rockin skal der senest d. 22. september sendes en ansøgning til kulturkonsulent og koordinator Inger Aarup-Kristensen. Ansøgningen skal indeholde oplysninger om hvert enkelt bandmedlem i form af navn, adresse, alder og erfaring med musik. Desuden skal man sende en kort præsentation af selve bandet og henvisning til, hvor man kan høre et par numre med jeres band.  Materialet skal sendes til [email protected].

ANNONCE