Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Du kan blandt andet opleve Saybias turnéstart og komme til dancehallfest med Bikstok

Frostvejret lader vente på sig, mens himlen holder regnfest. Du kan også have en fest til denne weekends koncerter. Klik på festival- eller kunstnernavn for links til billetsalg.

Torsdag den 19. november

København

Deerhunter, Vega

Det amerikanske indierockband er aktuelle med deres syvende studiealbum "Fading Frontier", der udkom i midten af oktober. De får til denne koncert selskab af Atlas Sound. Koncerten er årets sidste CPH:DOX-koncert, og der vil før koncerten være gratis filmvisning af dokumentarfilmen "Teenage".

Se videoen til "Living My Life" her:

Yelawolf, Amager Bio (få billetter)

Den amerikanske rapper Yelawolf udgav i april i år albummet "Love Story". På albummet er der klar inspiration fra country og klassisk rock, blandet med velskrevne tekster om livet i en trailerpark. Yelawolf er også netop blevet offentliggjort til næste års NorthSide.

Se sangen "Devil In My Veins" her:

Aarhus

Bikstok, Train (spiller også på Skraaen, Aalborg 20. november)

Bikstok Røgsystem satte i 2005 gang i en ny bevægelse indenfor dansk musik med deres debutalbum. Siden har de været på turné og haft gang i hver deres projekter, indtil de i 2013 udgav singlen "Delirium", og i marts i år udgav de så ep'en "Uranium".

Hør titelnummeret "Uranium" her:

Odense

D/Troit, Posten (spiller også i Pavillonen, Grenaa 21. november)

Det danske soulband D/troit debuterede i juni i år med ep'en "Do The Right Thing", hvor der er godt gang i den med sange som "The 45". Der er også lagt op til svingende hofter, når bandet optræder med deres bud på dansk soul anno 2015.

Lyt til "The 45" her:

Fredag den 20. november

København

Destroyer, Pumpehuset (få billetter)

Destroyers alias canadiske Dan Bejar livehistorik i Danmark er meget imponerende med to helt udsolgte koncerter og en helt pakket optræden på Roskilde Festival. I august udgav han albummet "Poison Season", som vores anmelder gav fem stjerner og kaldte det kontrolleret kakofoni.

Se sangen "Times Square" her:

Copenhagen Psych Fest

Kun to måneder efter en meget succesfuld Copenhagen Psych Fest lukker festivalen nu dørene op for en tredages vinterudgave, hvor du blandt andet kan opleve svenske Dead Vibrations og danske Moth.

Hør Moth med sangen "Obelion Disco" her:

Hobro

Maceo Parker, Klejtrup Musikefterskole

Den legendariske saxofonist Maceo Parker giver sin eneste danske koncert, når han fredag spiller på Klejtrup Musikefterskole. Han har i sin lange karriere blandt andet spillet sammen med Prince og James Brown.

Hør nummeret "Everything You've Got" her:

Aarhus

Magnolia Shoals + This is You + Articial Brothers, Studenterhus Aarhus

Det musikalske kollektiv fra Thy er i fokus, når Studenterhus Aarhus slår dørene op for de tre bands Magnolia Shoals, This Is You og Artificial Brothers. Magnolia Shoals udgav tidligere i år deres debutalbum "Tenants", mens This Is Yous debut-ep er på trapperne. Artificial Brothers' udgiver i foråret 2016 et udspil med titlen "Helen".

Hør "Drifters" med Magnolia Shoals her:

Søndag den 22. november

København

Årets Gudman, Amager Bio

Multimusikeren Gustaf Ljunggren modtager Årets Gudman, og hyldestkoncerten i Amager Bio bliver med en lang række prominente kolleger på scenen. Blandt andre Sofia Karlsson, Eddi Reader, Povl Dissing, Kill J, Marie Key, Kasper Eistrup fra Kashmir, Anders Matthesen og Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth.

Se Gustaf Ljunggren i aktion sammen med Silas Bjerregaard fra Turboweekend her:

Rae Sremmurd, Vega (få billetter)

Den purunge rapduo Rae Sremmurd har på kort tid skabt en stor hype omkring sig. Duoen har på imponerende vis fået over tre millioner følgere på de sociale medier i løbet af deres korte karriere. Deres debutalbum "Sremmlife" blev udgivet i februar og gik i top 5 på den amerikanske hitliste. Albummet gæstes af nogle af tidens største stjerner som Young Thug, Big Sean, Pusha T og Nicki Minaj, så der er lagt op til et brag af en fest, når de går på scenen i Vega.

Hør "Come Get Her" her:

Aarhus

Saybia, Musikhuset Aarhus (turnéstart)

Efter syv års pause udgav Saybia (billedet) i oktober albummet "No Sound from the Outside". Pausen er dog ikke gået helt stille hen. I oktober 2012 gav bandet to udsolgte og meget roste albumkoncerter i DR-husets store Koncertsal i København, hvor de spillede deres hoved- og debutværk "The Second You Sleep". Vores anmelder gav koncerten fem stjerner og skrev at "The Second You Sleep" gav gåsehud, stående ovationer og våde øjne".

Nu kan publikum glæde sig til igen at høre Saybia live, når de starter deres turné i Musikhuset.

Se sangen "The Day After Tomorrow" her:

Udsolgte koncerter – som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt.

Lukas Graham, Ceres Arena, Aarhus 19. november, Odense Idrætshal 20. november, Aalborg Kultur- og Kongrescenter 21. november

Melody Gardot, DR Koncerthuset 20. november

Bo Kaspers Orkester, Vega, 21. november

ANNONCE