Nyhed

And So I Watch You From Afar på vej til Danmark

Den nordirske gruppe gæster Train i Århus på søndag. Vi har talt med bassisten, der lover blod, sved og tårer

Den nordirske instrumentalgruppe And So I Watch You From Afar, der blander postrock med metal, udgav for nylig deres selvbetitlede debutalbum, og søndag den 25. april giver de deres første koncert i Danmark, på Train i Århus.

GAFFAs anmelder Erik Barkman var ganske positiv over for debutalbummet, som han tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Lyriske postrock-passager afløses af metallisk riff-ravage i en uforudsigelig vekselvirkning, hvor der som regel venter en musikalsk finte eller en inciterende melodilinje lige om hjørnet. Til tider går der tomgang i de instrumentale udfoldelser, f.eks. i lovligt lange "If It Ain't Broke, Break It", men And So I Watch You from Afar er allerede nu et af Europas bedste bands indenfor deres genre. Hvad kan det ikke blive til?

Vi har fanget bandets bassist Johnny Adger til en omgang "Før koncerten"-spørgsmål:


Hvordan er det gået I øveren?
– Vi afprøver nyt materiale ved hver eneste lydprøve lige nu. Det gør vi, fordi vi snart tager i studiet igen for at optage vores andet studiealbum, og fordi vi turnerer så meget. Lydprøven er en af de få chancer, hvor vi kan gennemspille vores numre.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?
– Utrolig meget energi, sved, blod og tårer. Vi gør alt for dette band, og det kan man føle og se, når vi spiller live. En slags organiseret kaos ville beskrive vores live præstation bedst.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
– Vi har hver for sig alle vores små ritualer. Rory (Friers, guitarist, red.) går lige hurtigt på toilet, Tony (Wright, guitarist, red.) bunder lige sin øl, Chris (Wee, trommeslager, red.) øver sit trommespil på en øve-pad, og jeg (Johnny Adger, bassist, red.) plejer lige at ryge en cigaret. Et af disse ritualer stemmer dog ikke alligevel, men jeg siger ikke hvilket et. En ting, vi altid sikrer, er, at vi afklarer, hvilket sæt vi vil spille, og derefter går vi ud på scenen.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Vi har efterhånden lært af tidligere oplevelser, at man skal sørge for, at man har det godt, når man er længe ude og turnere. Vi får derfor altid meget vand, juice, friske frugter, og alt man har brug for for at lave sandwich, ikke særlig meget rock'n'roll, vel? Selvfølgelig er der altid plads til en eller to øl.

Hvad hører I i turbussen?
– Ud over andre kunstnere, hører vi meget Kapitan Korsakov og Ono Pallindromes, to bands vi har spillet sammen med, og de er fandeme fede. Vi lytter derudover til Deftones, Bad Rabbits, og til vores brødre og turnevenner hjemmefra, LaFaro. Dem burde man lige prøve at høre. Man tror ikke på det, inden man har hørt dem.

Kommer I igen til Danmark til sommer for at spille på en af de danske festivaler?
– Der er ikke noget bekræftet med hensyn til danske festivaler endnu, men vi kigger på sagen.

 


Køb billetter til And So I Watch You From Afars koncert på Train via GAFFA Live

And So I Watch You From Afar på MySpace

ANNONCE