Nyhed

M.I.A.'s nye video fjernet fra YouTube

Den kontroversielle video til singlen "Born Free" blev i går taget af hjemmesiden

Britiske Mathangi "Maya" Arulpragasam, bedre kendt under kunstnernavnet M.I.A., er ikke bange for at stikke hovedet frem og skabe kontroverser, og det har hun i høj grad gjort med videoen til sin seneste single "Born Free". Den blev lagt op på hjemmesiden YouTube i mandags, den 26. april, men indholdet er så kontroversielt, at videoen blev fjernet fra YouTube, efter kun en dag.

Videoen er instrueret af Romain Gavras, og varer mere end ni minutter. Her ser man S.W.A.T.-lignende tropper storme et lejlighedskompleks, for at finde en ung rødhåret mand. Han føres ud til en fangetransport hvor flere andre rødhårede unge også sidder, og de køres alle ud af byen til et minefelt, hvor de tvinges til at løbe igennem - meget lig Rambo IV. Filmen igennem vises grov vold, mennesker der sprænges i luften og fuld nøgenhed. Det fandt YouTube ikke passende, og fjernede altså filmen. En talsmand for hjemmesiden udtaler ifølge NME:

"YouTubes regler forbyder indhold der viser pornografi eller meningsløs vold. Hvis indholdet bryder vores regler, så fjerner vi det, og hvis en bruger gentagne gange bryder reglerne, lukker vi vedkommendes konto ned."

Sangerinden har endnu ikke selv kommenteret fjernelsen af "Born Free". Den kan stadig ses på hendes officielle hjemmeside, eller nedenfor. Vi skal advare om, at videoen er ganske voldsom, og nok ikke er egnet for sarte sjæle.

 

M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.

ANNONCE