Nyhed

Martin udsender album til maj

Der er både kendinge og overraskelser med, når X Factor-vinderen udsender "Factor X" 26. maj

(Nedenstående nyhed var en aprilsnar!)

I fredags blev Martin Hoberg Hedegaard den første danske vinder af det yderst populære tv-program X Factor, og efterfølgende er hurtigt kommet singlen "The 1", der naturligt nok allerede spilles heftigt på P3.

Både Martin og showets anden finalist, Laura Arensbak Kjærgaard, optrådte med sangen til det stort anlagte show, og de havde også begge indspillet den i et studie inden finalen, så singlen kunne ligge klar, uanset hvem der vandt.


Konkurrencens hovedpræmie var en pladekontrakt med Sony BMG, og da de naturligt nok er interesserede i at smede, mens jernet er decideret glohedt, så viser det sig nu, at de allerede har forberedt en lang række sange til Martin, så de kan udgive hans debutalbum hurtigst muligt.

Ikke overraskende vil man kunne finde føromtalte single på albummet sammen med Stevie Wonder-nummeret "For Once In My Life" og det meget omtalte Queen-nummer "Somebody To Love".

Der er også blevet plads til "Kiss From A Rose" og "Rock With You", men da man har valgt at tænke internationalt fra starten, har man fravalgt at inkludere "Smuk Og Dejlig". som Martin også optrådte med i et af de sidste X Factor-programmer.


Derimod har man bedt sangskrivere som Søren Rasted og Søren Poppe om at bidrage med helt nyt materiale, og så vil der desuden blive inkluderet et par coverversioner, som ikke var med i tv-programmet.

Det drejer sig blandt andet om det gamle Sound Of Seduction-nummer "Welcome To My World", hvor Laura og Heidi fra X Factor skal gøre det ud for Marie Hecht og Christina Groth. Nummeret er oprindeligt skrevet af Remee, der også skal stå for produktionen af den nye version af nummeret.

I interviews har Martin ytret ønske om at få lov til at arbejde sammen med Basim på pladen, og det ønske er heldigvis blevet hørt. Det kommer til at ske på en fortolkning af "Ebony And Ivory", hvor den store Stevie Wonder-fan dog overtager rollen som Paul McCartney og lader Basim synge Wonders del af duetten.


Endnu en duet tilføjes tracklisten i form af sangen "Like This (Give Me A Kiss)", da nummeret oprindeligt findes på albummet "The Style And Invention Album", der blev udgivet i 1994 under kunstnernavnet Blachman Thomas Meets Al Agami And Remee!, som en hyldest til stilskaberen Thomas Blachman og Martins mentor Remee. Blachman selv står bag produktionen af nyfortolkningen af nummeret, hvor Martin tager sig af delen oprindeligt fremført af Remee, mens Kuku Agami træder til for sin bror.

For at forsøge at bryde igennem på det lukrative asiatiske marked, hvor Michael Learns To Rock har fejret så store triumfer, har Martin desuden indspillet Dr. Bombay-monsterhittet "Rice & Curry".

Det kommende album har fået den opfindsomme titel "Factor X" og udsendes 26. maj, to uger inden Martin tager på turné sammen med Laura, Basim, Lisa, RaiDen og Frederik rundt i landet.


ANNONCE