Nyhed

Mejeriet holder teaterkoncert på Katapult

Hiphop-trioen har lavet en personlig fortælling om livets genvordigheder

Århusgruppen Mejeriet opfører 1. maj en teaterkoncert på Katapult i Rosensgade. Her vil de gennem en kombination af skuespil og hiphop fortælle om de problemer, der følger med at flytte fra landsbyen Brørup til storbyen Århus. Koncerten er en del af den årlige teaterfestival QuongaFest.

Kæresten. Studierne. Overvægten og underboen. Problemerne hagler ned over en, når man rykker fra land til by, og denne rejse, og disse svedeture, livliggøres nu i, hvad bagmændene i Mejeriet kalder for Danmarks første hiphop-teaterkoncert.

Vidende stemmer ville måske mene, der har været masser af hiphop-teaterkoncerter i Danmark, men nej. Der har været musicals med hiphop/rapmusik (Sylfiden), og der har været Skrako; en blanding af skuespil, rap og comedy (Gynt), men altså ikke nogen egentlig teaterkoncert, hvor musikkens budskab er det, der skal formidles, med skuespillet til hjælpemiddel.

 "Det er første gang, at vi selv kan fortælle den sammenhængende historie om vores lille hiphop-gruppe og samtidig få lov til at arbejde med skuespillere på en teaterscene. Vi ser rigtig meget frem til koncerten, og jeg kan vist godt love, at der bliver masser af gøgl og rapmusik på scenen", udtaler Lassemand fra Mejeriet i en pressemeddelelse.

Den musiske rolleliste tæller ud over gruppens faste medlemmer også DJ Eli Cut, trompetist Anders Krebs og sangerinde Sara Stendevad, mens den dramatiske del forceres af skuespillerne Michael Nobel og Jack Studsgaard.

Teaterkoncerten foregår under QuongaFest, den årlige vækstlagsfestival for scenekunst i Århus, der løber af stablen i dagene 29. april til 2. maj, og foregår på scenerne Katapult og Rosenteatret samt forskellige steder rundt om i Århus.

Mejeriet, der for nylig indtog en flot femteplads til Emergenza talentkonkurrencen på Voxhall, består af rapperne Lassemand og Big Daddy Larsen og produceren Mixi. Gruppen har eksisteret i mere end ti år, og blandt andet spillet på Danmarks Grimmeste og Bork Havn-festivalerne.

Siden sidste år har man kunne opleve Mejeriet på gratisudgivelsen "Frisk Fra…", der har kunnet downloades på pladeselskabet Idiotsikker Records' hjemmeside.

Mejeriets teaterkoncert bliver opført den 1. maj kl. 23.00 på Katapult i Århus. Læs mere på QuongaFest-hjemmesiden.

ANNONCE