Nyhed

Total Hip Replacement udgiver album og tager på Danmarksturné

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet opfordrer til forståelse og nysgerrighed på tværs af skel, kulturer og kontinenter

Det aarhusianske reggaeband Total Hip Replacement udgiver et nyt album til april 2022. I den forbindelse tager gruppen på deres hidtil største Danmarksturné. Albummet er resultatet af et samarbejde, der opstod i vinteren 2021 mellem Total Hip Replacement og en række ghanesiske musikere.

”Vi er helt vildt spændte på det her projekt, der er kulminationen på et samarbejde, vi har haft med dygtige ghanesiske musikere igennem de sidste mange år. Musikken er helt klart skrevet med henblik på at blive spillet live og forhåbentlig skabe ekstatiske øjeblikke mellem os musikere og et dansende publikum,” udtaler forsanger Victor West Hosbond i en pressemeddelelse.

Pladen blev indspillet i Accra, Ghana i det legendariske studie Kwashibu Music i et tæt samarbejde med produceren og musikeren Kwame Yeboah (Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Cat Stevens, Craig David med flere). Desuden er der bidrag fra både etablerede og upcoming ghanesiske kunstnere, herunder Pat Thomas, Worlasi, Rocky Dawuni og musikere fra Ebo Taylors band, Kwashibu Area Band og Santrofi.

Projektet tager udgangspunkt i et budskab om samhørighed, hvor der på albummet bliver reflekteret over møder på tværs af forskellighed, eksistentielle problematikker, romantisk kærlighed og kampen for social lighed.

”Musikalsk er det en meget spændende rejse, hvor vi har skrevet alle numrene sammen, og på den måde er musikken blevet en ægte blanding af Total Hip Replacements reggae/pop-fusionsunivers og ghanesiske stilarter, herunder særligt highlife musikken. Jeg synes, der er kommet en livsglad, original og energisk smittende lyd ud af det og vi kan ikke vente med at møde publikum", lyder det i pressemeddelelsen, som fortsætter:

"Særligt er det vores budskab, at der skal prikkes til nysgerrigheden, og at forbindelserne skal genoprettes på tværs af skel, kulturer og kontinenter. At møde mennesker fordomsfrit og i disse møder forsøger at forstå hinanden og på den måde få perspektiv på verden og måske endda sig selv har fra start været kernen i projektet. Vi håber, at vi på vores færden kan slå et slag for mangfoldighed, diversitet og global samhørighed, som har været under voksende pres de sidste år.”

Total Hip Replacement giver koncert i hele 15 danske byer og ligger desuden vejen forbi Ghana, Grønland og Sverige. Gruppen har tidligere optrådt på blandt andet SmukFest, GrimFest og Spot Festival samt en række internationale festivaler, herunder Iceland Airwaves og den engelske One Love Festival.

I 2020 tildelte GAFFAs anmeldere gruppen fem ud af seks stjerner for deres album Bliss og optræden på Alice i København. På den kommende Danmarksturné kan du se frem til et 10 mand/kvinde-band, blæsergruppe og groovy musik fra Total Hip Replacement & Anyankofo.

LÆS OGSÅ: Lovende albumdebut fra den aarhusianske reggae/worldkvintet

Tourdatoer:

Den 14. april 2022 – Viften, Rødovre

Den 15. april 2022 – VoxHall, Aarhus

Den 16. april 2022 – Arctic Sounds Festival, Sisimiut (Grønland)

Den 20. april 2022 – Katuaq, Nuuk (Grønland)

Den 22. april 2022 – Moriska Paviljongen, Malmö (Sverige)

Den 23. april 2022 – Falsetten, Faaborg

Den 28. april 2022 – Huset i Hasserisgade, Aalborg

Den 29. april 2022 – Kedelhuset, Silkeborg

Den 30. april 2022 – Generator, Ringkøbing

Den 05. maj 2022 – Mejeriet, Sønderborg

Den 06. maj 2022 – Mantzius, Birkerød

Den 12. maj 2022 – Kolding Egnsteater, Kolding

Den 13. maj 2022 – Walthers Musikcafé, Skanderborg

Den 14. maj 2022 – Posten, Odense

Den 19. maj 2022 – Pavillonen, Grenaa

Den 20. maj 2022 – Spillestedet Thy

Den 21. maj 2022 – Sølballegaard, Mols

Den 27. maj 2022 – Lille Vega, København

Billetsalget er i gang, og billetter kan købes lige her.

Varm op med en teaser for det kommende album lige her:

ANNONCE