Nyhed

Nye danske navne til Pavilion Junior

Chimes & Bells, Fallulah og Sleep Party People varmer op til Roskilde Festival 2010

Pavilion Junior er Roskilde Festivals scene for nye, primært nordiske talenter. I denne uge offentliggøres en række danske navne til Pavilion Junior scenen, og efter at have sluppet navne både tirsdag og onsdag kan festivalarrangørerne i dag torsdag præsentere følgende:

Chimes & Bells med den travle Cæcilie Triers i spidsen. Cæcilie Trier er bedst kendt for sin birolle som cellist i en lang række sammenhænge blandt andet hos Choir of Young Believers. Men i Chimes & Bells er Cæcilie Trier omdrejningspunktet – i et mørk, dragende art-rock ensemble fra den københavnske undergrund.

Chimes & Bells debutudspil, der udkom sidste forår, fik 4 stjerner af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, der skrev "ambitionen har tydeligvis været at skabe et helstøbt, magisk udtryk, der nærmest suger lytteren til sig - lidt i stil med let åndsbeslægtede navne som Mazzy Star, My Bloody Valentine og Velvet Underground - og det må man sige i høj grad er lykkedes med denne lovende ep."

Fallulah (billedet) er en ny dansk-rumænsk pop-solist, der har givet poppen et vrid ved at blande den med alt fra country til Balkan-beats. Smukke Fallulah, med det borgerlige navn Maria Apetri, dukkede først op i 2009, med singlen "I Lay My Head", der blev Ugens Uundgåelige på P3 i september.

Hendes debutalbum "The Black Cat Neighbourhood" udkom i februar og fik ikke mindre end fem stjerner af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, der skrev: "dansk-rumænsk singer-songwriter debuterer med kantet popalbum på internationalt niveau."

Fallulah er også på GAFFA liste over danske debutanter, der bliver store i 2010.

Det sidste af de tre bands, der er blevet offentliggjort i dag, er Sleep Party People, der er Brian Batz' enmands-projekt med live-vokseværk i anledning af Roskilde Festival. Den unge københavner er leverandør af uhyggelige atmosfærer og effektfulde melodier. Sleep Party People ligger musikalsk i nærheden af Sigur Rós eller Under Byen og er blevet vel modtaget.

Debutpladen "Sleep Party People", der kom på hylderne i januar, fik fem stjerner af GAFFAs Michael Jose Gonzalez, der skrev: "Sleep Party People er en vidunderligt frostklar plade, der er gennemsyret af den mystik, skønhed og snigende uhygge, coveret lægger op til."

Der kommer endnu en flok nye offentliggørelse til Pavilion Junior fredag.

ANNONCE