Nyhed

Volbeat klar til Copenhagen Live – og på vej med nyt

Michael Poulsen & Co. giver smagsprøver på deres nye album på 10-Øren til juni

– Det virker som en mærkelig sammensætning, men i hvert fald spændende, siger Michael Poulsen om de tre hovednavne på endagsfestivalen Copenhagen Live, nemlig Rammstein, Skunk Anansie og hans eget band, Volbeat.

For dem er dette festivaljob en del af sommerens Europaturné, hvor de blandt andet kommer omkring Belfast, Bukarest og Bilbao med deres blanding af metal, punk, trash og rockabilly for til sidst at ende på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

– Hvis man lige har været på turné i Europa eller USA, så er det rart at komme hjem til de mennesker, som var med til at opdage én, og som stadig står på spillestederne og støtter os. Vi bliver rørt over det hver gang, siger Michael Poulsen.

Volbeat er desuden i gang med at indspille deres fjerde album, Beyond Hell/Above Heaven – en samling numre, som er valgt ud fra mere materiale, end bandet nogensinde før har lavet til en plade. Ifølge Poulsen vil bandet bruge den samme producer, Jakob Hansen, og ende med den samme lyd som sædvanlig, dog med afstikkere til uprøvede områder.

– Man skal passe på med at lave for mange skabeloner, inden man går i studiet, for det går som regel galt. Hvis man spiller lige fra hjertet, skal der nok komme noget brugbart ud af det.

Og lyder den sidste formulering lidt som en kliché, så er det højst sandsynligt ikke meningen, for ifølge forsangeren forsøger Volbeat at styre uden om den slags.

– Pladens titel har ingen referencer til de her forfærdelige, sjove og ynkelige klichéer, der kører i metalscenen, og som efterhånden er svære at tage alvorligt. Vi har altid gået vores egen vej, men der er stadig snæversynede mennesker, som siger, at vi ikke er 100 procent metal. Det har vi heller aldrig postuleret, at vi var. Det er for helvede bare musik, og vi blander hele baduljen sammen i én stor pærevælling.

Ej heller har Beyond Hell/Above Heaven religiøse undertoner, politiske budskaber eller budskaber som sådan, hvis man skal tro Michael Poulsen. Og dog:

– Titlen er måske vores måde at fortælle på, at vi er vores egne herrer og hverken hører til Helvede eller Himmeriget, men ligger både over og under i vores eget lille univers. Det er en anden måde at forklare på, at man måske skulle tro mere på sig selv.

Copenhagen Live finder sted den 2 .juni på 10-øren, Amager Strand. Foruden Volbeat, Rammstein og Skunk Anansie optræder Bullet For My Valentine og Slash. Michael Poulsen lover smagsprøver på de nye sange live. Køb billetter via GAFFA Live.

ANNONCE