Nyhed

White Stripes stopper efter næste album

Jack White er træt af duoens begrænsede format og vil nu hellere lave elektronisk musik

Nedenstående nyhed var en aprilsnar, og det passer altså ikke, at Jack White har sagt, at White Stripes stopper efter næste album. De øvrige informationer i nyheden er dog rigtige nok.

Som GAFFA.dk tidligere har omtalt, udgiver White Stripes til juni deres sjette album, ”Icky Thump”, som garagerockduoen vil følge op med en verdensturné. Men når pladen er kommet på gaden, og turnéen er overstået, så er det slut med White Stripes. Den overraskende melding har frontmand Jack White netop givet GAFFAs John Fogde, der i denne weekend er taget til Jack Whites hjemby Nashville, Tennessee for at interviewe Jack og Meg White i forbindelse med deres kommende album. Vanen tro var det Jack White, der førte ordet ved interviewet.

- Jeg har været meget glad for de ting, vi har lavet i White Stripes, men nu er jeg ærlig talt blevet træt af vores selvpåførte, begrænsende format, hvor vi kun må bruge gammelt udstyr, og hvor vi kun må bruge tre ting ad gangen, altså vokal og to instrumenter, og hvor vi kun må bruge de tre farver rød, hvid og sort i vores tøj og image, siger Jack White til GAFFAs John Fogde og fortsætter:


- Det var i begyndelsen en spændende udfordring med disse begrænsninger, men nu synes jeg ikke, vi kan komme længere med dét format, så nu er Meg og jeg blevet enige om, at vi slutter efter denne plade og den følgende turné.

Jack White fortæller videre:
- Jeg ved heller ikke helt, hvad der skal ske med mit andet band Raconteurs. Først og fremmest har jeg lige nu mest lyst til at lave en soloplade, og jeg har også lige købt en sampler og en Mac, og nu vil jeg så forsøge at lave elektronisk musik. Dét er et helt nyt felt for mig, og jeg tror, det bliver noget af en udfordring, efter at jeg så længe har holdt mig til kun at indspille på analogt udstyr og til kun at bruge såkaldt rigtige instrumenter.

White Stripes presser dog også deres selvpåførte minimalistiske koncept til det yderste på deres kommende album, fortæller John Fogde fra Nashville, hvor han som en af de få har fået lov til at høre det nye album i sin helhed. Titelnummeret bliver således beskrevet som nærmest prog-rock, mens en anden sang har mariachi-elementer, og der optræder både trompet og sækkepibe på albummet, der også som det første – og dermed sidste – White Stripes-album er blevet indspillet i et traditionelt pladestudie. En proces, der tog tre uger, hvilket også er den længste studietid, White Stripes nåede at komme til at bruge.


Med annonceringen af White Stripes’ snarlige endeligt bliver spændingen om, hvorvidt de kan opleves på årets Roskilde Festival, selvsagt endnu større, men Jack White ville i Nashville hverken be- eller afkræfte, at gruppen er booket til Dyrskuepladsen i år.

I GAFFAs juninummer kan du læse hele interviewet med White Stripes. Et interview, der formodentlig bliver GAFFAs sidste med duoen, der til juli kan fejre sit 10 års jubilæum og altså ikke når at blive ret meget ældre.

 


White Stripes' hjemmeside

ANNONCE