Nyhed

Lars Top-Galia nedtoner Sort Sol-rygter

Guitaristen bekræfter, at han er blevet kontaktet, men siger, at han ikke har indgået nogen aftale

I en artikel på ekstrabladet.dk onsdag aften kunne man læse, at Sort Sol skulle have indgået en aftale med koncertarrangøren PDH om en gendannelsesturné i foråret 2011, skriver journalist Thomas Treo, der i øvrigt engang var formand for Sort Sols fanklub. Det er også PDH, der står bag de store comeback-turnéer med Dizzy Mizzy Lizzy og C.V. Jørgensen.

Turnéen skulle indbefatte sanger Steen Jørgensen, guitarist Lars Top-Galia og trommeslager Tomas Ortved, mens bassist Knud Odde skulle være usikker. Den anden guitarist, Peter Peter, der forlod bandet i 1995 og smækkede med døren, skulle have sagt nej tak til at medvirke - både grundet manglende lyst og rygproblemer.

Over for GAFFA.dk nedtoner Lars Top-Galia (tv. på billedet) dog historien:

- Jeg er da blevet spurgt fra mange sider - men jeg har personligt ikke indgået nogen aftaler pt., fortæller han og tilføjer: - Treo har vist været lidt tidligt ude, igen-igen.

Men taler du med de andre i bandet?

– Ja, jeg taler jævnligt med Steen, og af og til også med Tomas og Knud. Peter Peter har jeg ikke talt med siden 1995.

Vil du afvise, at I på et tidspunkt kunne finde på at finde sammen igen - der må da også være nogle penge i det?

- Jeg vil ikke afvise, at vi på et tidspunkt kunne finde på at gå sammen igen, men det ville i så fald være af psykologiske grunde. For at slå sømmet i kisten ordentligt i, i stedet for at bandet løb ud i sandet, sådan som det jo er sket nu. Det har slet ikke noget med penge at gøre. Men vi er da privilegerede, for stort set alle danske bookingbureauer har spurgt os. Men det er altså for tidligt at tale om en gendannelse nu.

Også i foråret 2009 var Ekstra Bladet ude med en historie om en Sort Sol-gendannelse, men også dengang afviste Lars Top-Galia historien over for GAFFA.dk.

Sort Sol blev dannet i 1977 under navnet Sods med Steen Jørgensen, Peter Peter, Knud Odde og Tomas Ortved og markerede sig stærkt som et af landets første punkbands. Senere blev musikken mere nuanceret, og bandet skiftede navn til Sort Sol i 1981. Lars Top-Galia kom med i grupppen i 1984. Gruppen fik sit kommercielle højdepunkt med albummet "Glamourpuss" fra 1993, et album, der har solgt over 100.000 eksemplarer. Peter Peter forlod Sort Sol i 1995, og Knud Odde gik ud i 2001. Gruppen har aldrig officielt været opløst, men har ikke været aktiv, siden Lars Top-Galia gik ud i 2004.

 

 

ANNONCE