Nyhed

Sterling udsender julesingle

"Julesingle" er ude både som gratis digital download og som nummereret vinyl

Poporkesteret Sterling udsendte i går deres officielle julesingle i anledning af julemånedens start, og den skal tages meget bogstaveligt, da singlen netop hedder "Julesingle". Den udkommer på samme måde, som Radiohead i sin tid gjorde det, med mulighed for selv at bestemme prisen - og den kan sågar hentes helt gratis. Derudover udkommer singlen også på en begrænset vinyl-single, hvor "Julesingle" bliver suppleret af nummeret "Nyt Liv" på vinylens anden side.

Vinylen udkommer i 250 eksemplarer, og Sterling-forsanger Mads Nygaard udtaler følgende om udgivelsen i en pressemeddelelse:

"Vi gør som vanligt og fuldt bevidst det modsatte af branchens forretningsfolk. Vi takker vores fans for opbakningen med et gratis download af årets bedste julesang - og sætter gang i det kostbare vinyltrykkeri til glæde for os selv og landets øvrige romantikere. Glædelig jul!"


I pressemeddelelsen fremgår det yderligere, at "Julesingle" er en sjæler skrevet på baggrund af virkelige begivenheder - da alle medlemmer af Sterling-trioen har prøvet at gå igennem juletiden som single. De beskriver selv nummeret som fornærmeligt catchy eller som: "'To Lys På Et Bord' møder ædru en Tim Burton". Nummeret er indspillet på et optisk orgel kaldet et Optigan, der frembringer lyde ved at afspille klare plastic-grammofonplader fulde af pre-indspillede instrumentspor.

Det andet nummer på vinyl-singlen, "Nyt Liv", stammer fra tilblivelsen af Depeche Mode-hyldestpladen "DMDK" fra 2006, som er Sterlings danske version af Depeche Modes "New Life". Den er blevet mikset på ny, hvilket, ifølge bandet, har forbedret lydkvaliteten betydeligt.

7"-singlen kan man købe hele julemåneden, mens "Julesingle" - der altså kan forstås i mere end en forstand - er tilgængelig som digitalsingle, hvor man selv bestemmer prisen. Begge produkter kan købes via www.julesingle.dk.


Oplev i øvrigt "Julesingle" i levende live, når Sterling fredag den 17. december kl. 16:00 optræder instore hos i Stereo Studio, Købmagergade 44, København. Se mere om Sterling på www.sterlingnet.dk.

ANNONCE