Nyhed

Tredje navn klar til Roskilde Festival

Afrocubism gæster Dyrskuepladsen og er dermed tredje navn på plakaten til næste års festival

Iron Maiden og Kings Of Leon er begge blevet offentliggjort til næste års Roskilde Festival, men nu må festivalarrangørerne have ment, at det var tid til et noget mindre rocket indslag. I hvert fald har de netop offentliggjort den afrikansk-cubanske supergruppe Afrocubism.

Musikkollektivet beskrives som et forrygende musikalsk møde mellem Cuba og Vestafrika, og de har i år udgivet en rost selvbetitlet debutplade. Den transatlantiske supergruppe var første gang på tegnebrættet i 1996, men de afrikanske dele af kollektivet nåede aldrig til Cuba.

På Cuba valgte de samme musikere at indspille som Buena Vista Social Club, en af den globale musikscenes største salgssucceser. Med udgivelsen af "Afrocubism" er mødet dog for alvor kommet i stand mellem afrikanske stjerner som Toumani Diabaté, Djelimady Tounkara og Bassekou Kouyate, der blandt andet er sammen med den uvante sparringspartner fra Buena Vista Social Club, Eliades Ochoa.

GAFFAs anmelder Torben Holleufer var yderst tilfreds med, hvad han hørte på albummet fra oktober i år. Han belønnede supergruppen med fem stjerner og gav albummet følgende kommentarer:

"'Jarabi' er en af de store sange, som var en af Ali Farka Tourés mest elskede stykker, og her får vi den i cubansk aftapning med José Ángel Martinez' bas som hjørnesten, men også med Lassana Diabatés balafon og den afrikanske sang der flyver let over kildevældet. Kasse Mady Diabaté får virkelig vist potentialet og synger overdrevent fedt. En stjerne-djeli af rang."

Derudover opsummerer han:

"En fed, fed plade kom ud af det. Sikkert en af de skiver, jeg vil ærgre mig over, at jeg ikke gav samfulde seks stjerner. For det er en plade, som jeg nok aldrig bliver færdig med. Tjek den ud!"

Det får du nu muligheden for på Roskilde Festival 2011, der løber af stablen fra den 30. juni - 3. juli 2011 med Warm-up fra den 26. - 29. juni, hvor billetsalget er startet via GAFFA Live.

Roskilde Festival afholder desuden i øjeblikket en julekalender, hvor der er mulighed for at vinde billetter til festivalen med mere, læs yderligere på roskilde-festival.dk.

ANNONCE