Nyhed

Fanfarlo klar til danske koncerter

GAFFA fangede den svensk-engelske gruppe på VoxHall forud for aftenens koncert

Som vi skrev i går, kan den svensk-engelske kvintet Fanfarlo opleves i denne uge i både Århus og København. Nærmere betegnet spiller de på VoxHall i Århus 3. februar og på Loppen i København 4. februar.

Fanfarlo er en London-baseret gruppe, der blev dannet i 2006 og i forgrunden har den svenske sanger og multiinstrumentalist Simon Balthazar. De øvrige medlemmer er englændere.

Fanfarlo spiller en slags kantet folk-pop-rock med heftig brug af akustiske instrumenter som trompet, saxofon, klarinet, violin og mandolin. Musikken er ofte glad, mens teksterne er mere alvorlige og bliver fremført af en vokal, der giver associationer til navne som David Byrne og Alec Ounsworth fra Clap Your Hands Say Yeah. Musikalsk befinder Fanfarlo sig i omegnen af navne som Clap Your Hands Say Yeah, Arcade Fire, Belle And Sebastian og Camera Obscura.

Fanfarlo udgav i efteråret sit anmelderroste debutalbum "Reservoir", produceret af Peter Katis (The National, Interpol, The Kissaway Trail med flere). GAFFA fangede tre af gruppens medlemmer, Simon Balthazar (guitar, keyboard, vokal, harmonika, klarinet, fanfarlofon), Justin Finch (bas, vokal) og Leon Beckenham (trompet, keyboard, klokkespil) backstage på VoxHall for at høre lidt om, hvad vi kan forvente af de danske koncerter:

Simon: – Vi spiller de fleste sange fra vores plade og fire-fem nye numre. Vi vil helst ikke spille numrene på samme måde, som de lyder på plade, så vi fyrer den endnu mere af live end på albummet.

Noget af de mest bemærkelsesværdige ved jer er, at I bruger mange akustiske instrumenter – blæsere såsom trompet, saxofon, klarinet samt violin, cello og mandolin. Hvorfor bruger I så mange akustiske instrumenter?

Simon: - Vi kan godt lide lyden af akustiske instrumenter. Jeg skriver som regel sangene på et akustisk instrument, og nogle af vores tidlige inspirationskilder brugte også mange akustiske instrumenter. Det er grupper som Belle & Sebastian, Neutral Milk Hotel og Olivia Tremor Control. Altså en slags indie-folk-grupper.

Justin indskyder: - På det seneste er vi dog begyndt at lytte til mere elektriske navne som eksempelvis Dirty Projectors, så det kan godt være, vores næste album kommer til at lyde mere i den retning.

I spiller alle sammen flere forskellige instrumenter. Har I gået på musikskole som børn, og er I konservatorieuddannede?

Simon: - Nej, faktisk ikke. Nogle af os har gået på musikskole i kortere eller længere perioder, men vi er ikke skolede på den måde. Vi har selv lært os at spille til husbehov. Jeg spiller for eksempel klarinet på denne turné, og jeg begyndte først at spille klarinet et par måneder, inden turnéen begyndte. Det er ikke så vigtigt, at vi spiller perfekt; det er mere lyden og følelsen, der er vigtig.

Turné i høj sne

Hvordan er jeres turné egentlig gået?

Justin: - Den er gået glimrende. Vi har spillet enkelte koncerter rundt om i Europa før, men dette er vores første egentlige Europaturné, og også vores første koncerter i Danmark. Folk har været glade for os, og der har været udsolgt mange steder. Men vejret har været et problem. Det har sneet rigtig mange steder, i Berlin var der 20 graders frost, og vores meget lille turnébus, som bare er en varevogn, har haft svært ved at komme frem nogle gange. Vi har også været nødt til at tage batteriet ud hver nat og tage det med op på vores hotel, for at det ikke skulle være dødt morgenen efter.

Har I et særligt ritual, inden I går på scenen?

Simon: - Vi synger lidt fællessang, og så drikker vi en Red Bull.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

Justin: - Jeg tror, der er sket en kommunikationsbrist et sted, for det eneste, vi har bedt om, er frugt, men alle steder disker folk op med chokoloade og masser af sprut. (På VoxHall er der dog primært stillet frugt og sandwich frem, red.) Det er også pænt af dem, men vi skal jo passe på vægten.

Simon: - Hvis vi spiste og drak alt det, vi er blevet tilbudt på turnéen, behøvede vi ikke nogen turbus, for så kunne vi bare rulle af sted fra by til by.

Hvad hører I i turbussen - eller rettere, varevognen?

Simon: - Vi hører mest musik i vore respektive hovedtelefoner, men noget af det, vi er fælles om, er Fleetwood Mac, Bruce Springsteen og ELO. Ellers ser vi mange film, blandt andet nogle gamle David Cronenberg-film og så nogle BBC-dokumentarfilm, blandt andet om forskellige politiske konspirationsteorier.

Læs et længere interview med Fanfarlo på GAFFA.dk i nærmeste fremtid og læs en anmeldelse af VoxHall-koncerten torsdag.


Fanfarlo består af :

Amos Memon – Trommer, percussion, vokal

Cathy Lucas  - Violin, mandolin, klokkespil, keyboard, vokal, sav

Justin Finch – bas, vokal

Leon Beckenham – trompet, keyboard, klokkespil,

Simon Balthazar – Guitar, keyboard, vokal, harmonika, fanfarlofon

 

Billetsalget til koncerterne er i fuld gang via GAFFA Live

Fanfarlo på MySpace

ANNONCE