Nyhed

GAFFA Photo Award-vindere udstiller i Århus

Vinderne fra den storstilede fotokonkurrence kan ses i Musikhuset i februar

I oktober 2009 blev vinderne af den første udgave af GAFFA Photo Awards - Danmarks største musikfotokonkurrence - kåret ved et storstilet arrangement hos Berlingske Media, og siden da har vinderbillederne og de øvrige finalister i de fire kategorier Feature, Live, Portræt og Publikum kunnet opleves på først Vega i København, så i Brandts Klædefabrik i Odense. Nu rykker udstillingen til Balkongalleriet i Musikhuset Århus, hvor udstillingen kan ses fra og med mandag den 15. februar til og med mandag den 16. marts.

GAFFA modtog over 3000 billeder fra både professionelle og fotografer, der indsendte bidrag til kategorierne Feature, Live, Portræt og Publikum. Blandt vinderne var ovenstående billede af Randers-gruppen Niels Klapper Fisken, taget af Peter Nielsen. Juryen udtalte følgende om billedet:

"Her er tale om et sjældent og helt unikt fotografi. Det er ikke en situation, der er set før – mere live bliver det ikke! Dommerne var hurtigt begejstrede for dette motiv. Fotografiet formidler en enestående nærkontakt mellem solist og publikum, det er tilbage til rødderne – ned i en kælderklub og så rock 'n' roll derudad. Man kan ligefrem fornemme den tætte atmosfære, og hvordan vandet må drive ned ad væggene. Der er ligeledes gode detaljer i baggrunden, hvor piger kigger overrasket, begejstret og drømmende på artisten, mens et par kysser intenst."

Juryen bestod af følgende personer: Søren Lorenzen, der er fotoredaktør på Berlingske Media og tidligere vinder af Årets Pressefotograf. Ingrid F. Jonge, som er direktør på Museet for Fotokunst på Brandts i Odense og uddannet kunsthistoriker med speciale i fotografi. Svend Erik Nørklit, som er chef for Nikon i Danmark, hvor han har arbejdet i over 25 år. Martin Ellgaard Frederiksen, der er art director på GAFFA, og endelig var der Claus Skytte, som er kreativ direktør hos We Love People, og som i en årrække har stået bag nogle af Danmarks mest markante reklamekampagner.

De udstillede fotografer er blandt andre Peter Svendsen, Lasse Dearman, Jacob Keincke, Tore Hallas, Johan Peter Jønsson, Frederik Trampe, Peter Nielsen, Allan Ringgaard, Simon Lei Fredslund, Kenneth Nguyen og Kasper Glendorf Plasnov.

Se flere billeder på GAFFA Photo Award-sitet og læs mere på Musikhusets hjemmeside.

Efter Århus flytter udstillingen til Aalborg, nærmere betegnet til Studenterhuset Aalborg, hvor den kan opleves i perioden 9. april til 29. maj.

ANNONCE