Nyhed

Girls og Dum Dum Girls tager sammen på turné

Der er lagt op til fest, når to gange Girls tager ud og erobrer de skrå brædder

Nu slår to bands med misvisende navne sig snart sammen. Indiebandet Girls, som ikke er et band med piger, men udelukkende består af hankøn, tager nemlig snarligt på turné med deres (næsten) navnesøster fra Dum Dum Girls, som kun består af én pige.

De to bands påbegynder deres turné hver for sig, men splejser sig så sammen, når de når til foråret.

Dum Dum Girls er endnu ikke så kendte herhjemme, mens Girls er ved at være forholdsvis veletablerede i visse kredse. Da de udsendte deres debutplade hen mod slutningen af 2009, blev de tildelt ikke mindre end fem stjerner fra GAFFAs hånd, medfulgt af disse ord fra Michael José Gonzalez:

"Fælles for sangene er, at de alle som én er uhyre velskrevne og veludførte. Melodierne er smittende, og de forskellige udtryk i sangene er insisterende og efterlader tydelige indtryk på lytteren. Album er en stærk sag, der bestemt udgør en af de mest interessante for ikke at sige bedste debutplader, denne anmelder har lagt øre til i år".

Girls kommer forbi Europa på deres turné, men indtil nu er Danmark ikke føjet til programmet. Er man ivrig efter at se bandet, kan man fange dem i Tyskland eller Sverige, dog uden Dum Dum Girls ved deres side, da deres turné sammen endnu ikke er påbegyndt på det tidspunkt.

Det er tilsyneladende populært at lade "Girls" indtræde i sit bandnavn for tiden, og musiksiden Pitchfork samler op på nogle stykker af dem, der er oppe for tiden: Vivian Girls, Brazilian Girls, Parenthetical Girls, Cheetah Girls, Girls Aloud, Girls at Our Best, Indigo Girls, Dances With White Girls, Girl Talk. Se flere navne på Pitchforks hjemmeside, hvor du også kan se turnéplanen for de to bands.

ANNONCE