Nyhed

Islandske yndlinge kommer på dansk visit

Albumaktuelle Seabear giver koncerter i Lyngby og Århus

Når Seabear den 5. marts udsender sig studiealbum "We Built A Fire", så bliver udgivelsen hurtigt fulgt op med en bonus-ep, som får navnet "While The Fire Dies". Samtidig planlægger det islandske band, som tidligere blev kendt som et sagte lo-fi-indiefolkband, europæiske koncerter. Og i den forbindelse kommer Seabear til Danmark den 1. maj på Templet i Lyngby og den 6. maj på Voxhall i Århus.

Seabear startede som Sindri Már Sigfússons soloprojekt, da han udgav et par hjemmelavede soveværelses-ep'er og cd-r på Island. Bandet blev dannet i 2006, da Seabear skulle give et par koncerter i Berlin - og kortefter blev Sindri med sit syv mand store band tilbudt en pladekontrakt med det tyske label Morr Music, som også har Notwist på rosteren.

Bandets egentligt debutalbum "The Ghost That Carried Us Away" er fortsat produceret med samme lo-fi-stemning, men mere af nød end af lyst fortæller bandet i GAFFAs interview fra by:Larm.

- Der er en god DIY-tradition på Island (do it yourself, red.), også fordi vi ikke har nogen penge til at gøre andet, end at have en DIY-tradition, fortæller Halldór Ragnarsson.

- Det er blevet et rigtigt bandalbum denne gang. Vi har skrevet numrene sammen, øvet dem og indspillet dem – og så tager det bare længere tid, når man er syv mand i et band. Vi har spillet numrene live imens, og det har betydet, at vi har fået nogle lidt mere upbeat og larmende sange med på albummet, og så er trommerne blevet optaget mere professionelt denne gang, tilføjer Sindri Már Sigfússon.

Siden det forrige album udkom har Sindrí Már Sigfússon rusteret med sideprojektet, Sin Fang Bous, hvis første album "Clangour" blev et lille Pitchfork-hit.

Seabears kommende album ligger til gratis stream i denne uge på det hollandske website Luisterpaal.

 

ANNONCE