Nyhed

JazzKamikaze klar med revolution og gratis koncert

Der er nyt album på trapperne fra den fem mand stærke og uforfærdede jazz-fusion, nu med sang

Det tredje album fra det dansk/norske jazzensemble JazzKamikaze har været tre år undervejs, men nu er der så kommet udgivelsesdato på det nye udspil, og det bliver allerede om en måneds tid, den 8. marts. Denne gang har de fem drenge bragt et nyt element ind i deres lydbillede, for på det nye album, "Supersonic Revolutions", er der nemlig for første gang vokal på. I en netop udsendt pressemeddelelse beskrives albummet således:

"Albummet markerer i den grad et stilskift for bandet, som i 2007 blev udnævnt som spydspids for en international lancering af dansk jazz. På "Supersonic Revolutions" bliver jazzen med list og snilde blandet med rock (og meget, meget andet lækkert!). Det er uforudsigeligt, og JazzKamikaze tør i den grad satse og gå all-in i et eksperimenterende lydunivers. Remix-ep er i øvrigt på trapperne, hvor bl.a. Freddy Bastone (Justin Timberlake, Missy Elliott, Jamiroquai) tryller rundt med bandets kommende single "M.E.C.". "

Da JazzKamikazes seneste album "Travelling At The Speed Of Sound" fra 2007 udkom, var GAFFAs anmelder Ivan Rod imponeret over det mere modne udtryk, og mente at det lovede godt for fremtidige albums. Han kvitterede med fire stjerner og skrev følgende:

"Igen-igen er der noget drenget, uimponeret og uforfærdet – noget tegneserieagtigt 'fart og tempo' – over de fems udgydelser. Men det nye album antyder også, at de fem har været igennem en modningsproces, for på det nye album tør de 'blotte sig' i mere tilbageholdte passager og krævende soli. Morten Schantz, Marius Neset, Daniel Davidsen, Kristor Brødsgaard og Anton Eger markerer sig i dén forstand som fem musikere, der vokser med opgaven og agter at udfordre sig selv og hinanden. Og det lover endnu engang godt for fremtiden, lige som coverteksten der slutter med sætningen: 'To be continued...'"

Vil man opleve JazzKamikaze live, kan det gøres ganske gratis, for de skal spille på skibet M/S Stubnitz, der ligger for anker i København. Man får billetter ved at melde sig ind som fan af JazzKamikaze på Facebook, og derigennem melde sig til koncerten. De hurtigste kommer på gæstelisten. Koncerten løber af stablen mandag den 15. februar fra klokken 20.00.