Nyhed

Kashmir får både ros og ris

Landets musikkritikere uddeler fra tre til fem stjerner til "Trespassers"

I dag udgiver Kashmir deres sjette studiealbum, "Trespassers", deres første album siden oktober 2005. Albummet har fået en lidt blandet, men dog overvejende pæn modtagelse af landets anmeldere, der uddeler fra tre til fem stjerner.

De kritiske

Mest kritisk er Informations Klaus Lynggaard, der ikke uddeler stjerner, men til gengæld har følgende hårde ord om albummet:

"Faktisk bliver albummet dårligere, des mere man lytter til det, for på den anden side af det fornemme sammenspil og de to amerikanske produceres flotte fernis (den ene af dem, Mike Wallace, har faktisk produceret tre af de navne, Kashmir har hugget mest fra: Jeff Buckley, Nirvana og Coldplay!), mødes man af en rungende tomhed."

Blandt de mere kritiske finder vi også Ekstra Bladets Thomas Treo, der tildeler albummet tre stjerner og blandt andet skriver, at "...dødbiderne tager sig selv så alvorligt, at man slet ikke kan tage dem alvorligt." Overskiften på hans anmeldelse er "Kazzzzzzzhmir er svagt tilbage".

Han er på niveau med Urbans Anders K. Sørensen, der også giver tre stjerner og blandt andet skriver: "På størstedelen af albummets skæringer går rejsen dog indad i adstadigt tempo mod Kashmir-medlemmernes melankolske sjæledyb - med overhængende fare for, at passagererne lulles i søvn undervejs."

Politikens Erik Jensen uddeler ligeledes tre stjerner og skriver: "På "No Balance Palace' afsøgte Kashmir nyt terræn og nye veje. På "Trespassers" har bandet i den grad fundet sig selv og sit eget udtryk igen, at vi ender med en tung overdosis."

De glade

Lidt mere positiv er Jyllands-Postens Kasper Schütt-Jensen, der tildeler albummet fire stjerner og skriver:

"Bandet rykker sig denne gang frem med små skridt. De er til gengæld så velovervejede, at "Trespassers" lander blandt bandets bedste album."

Berlingske Tidendes Thomas Søie Hansen uddeler ligeledes fire stjerner og blandt andet følgende ord: "I det hele taget er der mange fine sange på "Trespassers". De bedste lyder titlerne "Mouthful Of Wasps", "Intruder", "Bewildered In The City" (en anden af Lindstrands orkestrale stjerneskud) og afslutningsnummeret "The Indian". Der er flere. Og nogle af dem rimer sågar på både "The Good Life" og "Zitilites". De er bare endnu bedre spillet. Lyden er langt mere perfektioneret." Søie Hansen efterlyser dog lidt mere nytænkning på albummet.

Mads Hendrich fra Metro Express/Soundvenue uddeler også fire stjerner og blandt andet følgende ord:

""Tresspassers" viderefører og finjusterer de musikalske udtryk fra gruppens to forrige plader og tilfører dermed ikke for alvor nye facetter til gruppens lydbillede."

De begejstrede

I den mest positive ende møder vi BT's Henning Høeg, der giver fem stjerner og blandt andet skriver:

"Kashmir har altid været helt i front, når det drejer sig om nytænkende dansk rock. Og på deres sjette album "Trespassers", der udkommer mandag, tager de sig ikke alene tid til at tænke. De trykker den også af, så samtlige rockmuser må klamre sig til hinanden for at ikke at blive blæst omkuld."

GAFFAs Finn P. Madsen hører også til de gladeste anmeldere. Han tildeler ligeledes albummet fem stjerner og skriver:

"Kashmir krydser på "Trespassers" deres eget spor uden at sætte noget over styr og samler de sidste 10 år af karrieren i et knugende og dybtfølt favntag." Læs hele anmeldelsen her.

 

 

 

ANNONCE