Nyhed

Morcheeba samler sig igen

Gruppen har været splittet siden 2003. Nu gendanner de sig og laver deres syvende studiealbum sammen.

I 2003 ekskluderede den britiske triphopbluespopgruppe Morcheeba deres forsanger Skye Edwards fra bandet. Der var musikalske såvel som personlige årsager til bruddet, men de er tilsyneladende svundet ind, for nu samles bandet atter om indspilningen af et nyt album.

Siden bruddet med Skye har Morcheeba udgivet to albums; "The Antidote," 2005 og "Dive Deep" fra 2008. Men allerede på "Charango," der udkom i juli 2002, var kimen lagt til et Skye Edwards-frit Morcheeba. Her var sangerindens vokal på flere skæringer delvis erstattet af folk som Kurt Wagner, Pace Won og Slick Rick.

Pladen fik fem stjerner i GAFFA, der skrev at "Morcheeba kan den sjældne kunst at forene let tilgængelig pop, for næsten enhver smag, med en kølig skønhed, elegance og masser af stil, og det hele udtrykt i Skye Edwards' alt for lækre stemme." Konstellationen kan altså forventes genskabt, når syvende, endnu ubetitlede studiealbum, udgives til sommer.

Morcheeba begyndte tilbage i midten af 1990'erne. Dengang var det de to brødre, Ross og Paul Godfrey, henholdsvis multiinstrumentalist og dj, der mødte sangerinden Skye Edwards til en fest, og året efter udkom debuten "Who Can You Trust?" Det er med tiden blevet til seks albums, diverse compilations og en stak singler med tilhørende pæne hitlistepaceringer.


Det forventes, at det nye Morcheeba-album er på gaden først på sommeren.

ANNONCE