Nyhed

Shout Out Louds elsker at arbejde

Den svenske gruppe udgiver i dag deres tredje album, "Work". Vi har talt med forsanger Adam Olenius.

Det svenske band Shout Out Louds er i dag aktuelle med deres tredje studiealbum "Work", hvilket snarligt bringer dem på en omfattende turné i Europa og Nordamerika. Den 3. april kan vi herhjemme i Danmark se frem til at opleve kvintetten, når de indtager scenen på Lille Vega.

Bandet består af Adam Olenius, der er forsanger og guitarist, Ted Malmros, som er bassist og perkussionist, Carl Von Arbin, som er guitarist, trommeslageren Eric Edman samt multiinstrumentalisten Bebban Stenborg.

Bandet udgav deres første album "Howl Howl Gaff Gaff" i 2003, og siden da har bandet været på en del verdensomspændende turnéer, de er blevet rost af det respekterede musikmagasin Rolling Stones journalist David Fricke, de har optrådt foran millioner af seere i tv-shows som David Letterman og Jay Leno og flere af deres sange har indfundet sig i tv-serier som "The O.C." og "One Tree Hill" og filmen "Nick and Norahs Infinite Playlist".

Musik er vores arbejde, og vi elsker det
I forbindelse med Shout Out Louds' nye album tog GAFFA sig en telefonsnak med bandets forsanger Adam omkring deres nye plade og turné, samt lidt om livet som travl musiker ude i verden og hverdagslivet hjemme i Stockholm.

Jeres nye album hedder "Work". Er det, fordi der ligger mere arbejde bag det end de forrige album?

– Ikke rigtigt. Vi var nødt til at fokusere mere denne gang, fordi jeg var i Melbourne i et par måneder, og Bebban var i L.A. Men jeg tror, at titlen opstod ud af den passion, vi har for det, vi laver. Det tog os to album, før det gik op for os, at det virkelig var det her, vi elskede at lave, og at det var vores arbejde. Det kan lyde helt romantisk, men man fokuserer virkelig meget og lukker bare resten af verden ude. Sådan er det, når man arbejder på en plade, så vi syntes, det passede på den måde, vi arbejdede med pladen på. Vi forlod Stockholm og tog til Seattle for at koncentrere os.

Hvad holder du mest af: hverdagen i Stockholm eller turnélivet, hvor man konstant er "on the road"?

– Jeg bryder mig ikke om hverdagslivet, det er derfor, jeg har valgt denne her livsstil. Men der er selvfølgelig altid noget, jeg savner ved at være hjemmefra. Jeg elsker virkelig Stockholm, og jeg elsker al den inspiration, der kommer fra min barndom og mine venner her i byen. Jeg tror, jeg er nødt til at have et almindeligt liv ind imellem; jeg tror, jeg er nødt til at have begge dele.

Læs hele interviewet