Nyhed

Autechre giver koncert i Århus

De to britiske elektro-pionerer slår et smut forbi Danmark i foråret

Det er efterhånden ved at være et par år siden, der sidst er kommet nyt fra Autechre, men med deres store bagkatalog, der på nuværende tidspunkt tæller ni studie-albums, skulle der være sikret en heftig aften, når de gæster Århus i april. Deres specielle tag på elektronisk musik har sikret dem kultstatus på linie med eksempelvis Aphex Twins, og selvom duoen selv ikke er tilbøjelige til at sætte en genre-etiket på deres kreationer, kaldes begge grupper oftest pionerer inden for IDM (intelligent dance music).

Da Autechre gæstede Roskilde Festival i 2005, afholdtes koncerten i fuldstændigt mørke, men musikken fejlede ikke noget ifølge GAFFAs udsendte René Munk Thalund, der kvitterede med fire stjerner og følgende ord:

"Autechre har i et tiår ført deres hel egen agenda af rytmik. De har cut-ups som modersmål og spiser referencer til morgenmad. Målt på deres mest ekstreme Warp-udgivelser var koncerten nærmest mainstream. Konstant pulserende omkring dybe electro-beats, men med en rigdom af detaljer af for eksempel små-strygere og elpiano, som synes at opstå ud af intet og forsvinde lige så pludseligt igen. Nogle vil elske det, andre blive skræmt til døde. Jeg hyggede mig meget godt og siger tak for turen."


Når duoen går på scenen i Århus, får de support i form af tre dj's: Rob Hall, Russel Haswell og Didjit. Koncerten finder sted i VoxHall, Århus, mandag den 5. april klokken 21.00. Billetterne går snart i salg, og kan købes på VoxHalls hjemmeside.

 

ANNONCE