Nyhed

Duffy får professionel hjælp

Det andet udspil fra den walisiske sangerinde hjælpes til verden af The Roots-trommeslageren Ahmir "Questlove" Thompson og Albert Hammond Sr.

Man skal vist have boet i en hule, fuldstændig isoleret fra omverdenen, for ikke at have hørt "Mercy" på et eller andet tidspunkt. Duffy har sat sig godt og grundt fast i den kollektive hukommelse, siden hun albumdebuterede i 2008, og nu skal hun snart til at sende den altid svære toer på gaden, så hun har klogeligt rekrutteret hjælp udefra.

Hjælpen kommer i form af to særdeles erfarne herrer, "Questlove" Thompson fra den alternative hip hop-gruppe The Roots, og Albert Hammond Sr. Thompson har bistået et væld af musikere med alt fra trommespil til sangskrivning og produktion, og Hammond Sr. (der i øvrigt er far til The Strokes-guitarist Albert Hammond Jr.) har skrevet sange og produceret albums for eksempelvis Johnny Cash, Art Garfunkel og Tina Turner.

Der skulle således være god mulighed for endnu en hitparade fra Duffy, der ifølge Reuters netop har afsluttet en tre uger lang brainstorming-session med de to, der skal have bidraget med både sangskrivning og idéer til produktion. En kilde har fortalt, at det materiale der er kommet ud af arbejdet indtil videre "Lyder som om det er født i 1963, og går i fodsporene på den Dusty Springfield-inspirerede soul, der findes på hendes enormt succesfulde debut fra 2008, "Rockferry".

Debutalbummet "Rockferry" blev mildest talt pænt modtaget, og hun blev hurtigt et mainstream-fænomen, der gik i hælene på Amy Winehouse, med hvem hun også ofte bliver sammenlignet. GAFFAs anmelder Ivan Rod diskede op med fire stjerner og udnævnte "Rockferry" til at være "imponerende motown". Han skrev:

"Unge Duffy, der blev født længe efter, at Motown var blevet mainstream, har – som Winehouse – studeret selskabets tone og genetableret den i nutidig udgave. Især numre som Mercy og Serious vidner om en direkte forbundethed mellem Duffy og Detroit. I dén forstand er der imidlertid også noget retro, snarere end originalt over Duffys debut. Alligevel skal Rockferry hyldes, for albummet er imponerende gennemført og smukt. Hvis præstationen næste gang udbygges med en klarere kant, vil Duffy komme nærmere en stjernestatus."

Der er ikke sat en dato på Duffys nye, endnu ikke navngivne album, om end det skulle være på gaden engang til efteråret, hvis alt går efter planen.

ANNONCE