Nyhed

John Olav Nilsen & Gjengen til Roskilde

Ved et slags uheld blev det utidigt annonceret af sangeren selv, at han gæster Roskilde Festival til sommer

Det var ikke meningen, at Roskilde Festival skulle afsløre flere nordiske navne til programmet i denne uge, men en ikke helt gennemtænkt udtalelse fra John Olav Nilsen, frontmand og forsanger i John Olav Nielsen & Gjengen, sætter nu et nyt navn til årets line-up.

Udtalelsen kom, da han medvirkede i et norsk radioprogram, hvor intervieweren spurgte ind til Politikens anmeldelse af Nilsens plade, "For Sant Til Å Være Godt", hvor anmelderen Erik Jensen ytrede et håb om, at få Nilsen til Roskilde. Nilsen svarede: "Jeg ved ikke, om jeg har lov til at sige det her, men det skal vi [optræde på Roskilde Festival, red.].

Denne udtalelse har nu resulteret i en lidt for tidlig pressemeddelelse fra Roskildes Rikke Øxner, der giver sit besyv med om denne optræden:

"Når nyheden nu er ude, så er det fjollet at gemme den til den efterfølgende onsdag, hvor vi normalt offentliggør bands," siger Rikke Øxner, som også glæder sig over den store interesse for dette nye stjerneskud på den skandinaviske rockhimmel. "Roskilde Festival har altid handlet om at opdage de stærke navne tidligt i deres karriere, så vi glæder os til at låne Nilsen til vores festival og lade ham nå ud til et endnu større publikum."

Albummet "For Sant Til Å Være Godt" fik en meget flot modtagelse af de fleste anmeldere, især i hjemlandet Norge, og af flere blev kaldt "det bedste i 2009", så der skulle være grund til at glæde sig, især for dem der godt kan lide den lidt mere lyrisk orienterede, følsomme rock, der blandt andet er inspireret af britiske Libertines og The Cure.

De næste navne til Roskilde Festivals program bliver offentliggjort på onsdag den 27. januar, som planlagt.

ANNONCE