Nyhed

Spot offentliggør skandinaviske navne

Jonathan Johansson, John Olav Nielsen & Gjengen, Deportees med flere har meldt deres ankomst til årets festival

Spot Festival har netop offentliggjort endnu en stribe navne til årets festival, og hvor festivalen i sidste uge offentliggjorde 23 danske grupper og solister - de første til Spot Festival 2010 - er der denne gang tale om seks bands og solister fra Norge og Sverige, idet festivalens profil - som det nok er mange bekendt - er nordisk musik.

I den svenske afdeling finder vi Jonathan Johansson, Deportees, Elin Ruth Sigvardson og Maribel. Af disse er den mest kendte herhjemme nok Jonathan Johansson. Hans 2009-debutalbum, "En Hand I Himlen", fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen, som blandt andet skrev:

"At svenskerne har et godt tag på popmusikken, er ingen nyhed, og det er derfor heller ikke overraskende, at årets måske smukkeste plade kommer fra den anden side af sundet. Vidunderdrengen Jonathan Johansson har nemlig beværtet med en sand himmerigsmundfuld af klangfuld, åndelig og sanselig pop, der kan få selv den mest hårdnakkede ateist til at tro på himmeriget."


Jonathan Johansson spillede i Vega i juni 2009 og besøgte igen landet i september og november som en del af Hotel Pro Formas elektro-opera "I Morgen Om Et År" med musik af The Knife.

Fra Norge kommer John Olav Nielsen & Gjengen og Maribel. John Olav Nielsen & Gjengen udgav i 2009 deres punkrockede debut "For Sant til å Være Godt", som har fået fremragende anmelder i mange norske og visse danske medier - dog ikke GAFFA, hvor Simon Christensen kun kunne finde to ikke særligt stærkt lysende stjerner frem til nordmændene. Men til Spot kan man så ved selvsyn konstatere, om de er til noget eller ej.

Spot Festival finder sted i og omkring Musikhuset Århus 20.-22. maj. Billetsalget er i fuld gang på GAFFA Live.


ANNONCE