Nyhed

Musiq Soulchild gæster Pumpehuset

Til februar kommer den amerikanske soulstjerne til Danmark for første gang

Soulstjernen Taalib Johnson, bedre kendt som Musiq Soulchild, spiller i Pumpehuset til februar. Soulchild tager den lange vej til Skandinavien fra mekkaet for den klassiske soulmusik, Philadelphia, der tæller soulstjerner som Patti LaBelle, The O'Jays, Teddy Pendergrass, Lou Rawls, Boyz II Men og Jill Scott. Pumpehuset er Soulchilds eneste stop i Skandinavien, med undtagelse af en enkelt koncert i Stockholm.

Soulchild udgav sit første album i 2000, og han kom ikke sovende til sin succes. Faktisk droppede han tilnavnet "Soulchild" på sit andet og tredje album, fordi han ikke mente, han beherskede genren nok til at kalde sig et soulbarn. Det fik han imidlertid rettet op på, for navnet blev igen føjet til på hans fjerde album.

Der findes i sagens natur ingen danske live-anmeldelser af Soulchild, da det er første gang, han gæster landet, men det er af uransagelige årsager også svært at opstøve ret mange danske cd-anmeldelser af manden. Sidst han kom under GAFFAs pen var med sit fjerde album, "Luvandmusic" fra 2007, hvor anmelder Sohail Hassan skrev følgende:

"I modsætning til debuten har han ikke længere nyhedsværdien at læne sig op ad. Man savner virkelig noget fut i fejemøget på denne fjerde skive. Langsomt og sagte er ikke nødvendigvis mere eftertænksomt og bedre. For teksterne er temmelig tamme og handler altid om jagten på pigen. Så alt i alt er det ved at blive lidt trættende. Noget mere kant, såsom den længe savnede Maxwell, ville klæde musik-soulbarnet".

Udgivelsen blev tildelt tre stjerner. Dog har Soulchild haft masser af succes i andre henseender. Han har blandt andet været garant for to nummer ét albums på Billboard, været nomineret til ikke mindre end 11 Grammys og solgt mere end fem millioner plader, så at Soulchild gæster Danmark, er en stor begivenhed for fans af genren.

Koncerten finder sted i Pumpehuset søndag den 21. februar, og billetter til koncerten kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE