Nyhed

Nordiske navne til Roskilde

Serena-Maneesh og Sólstafir er blandt årets første tilføjelser til festivalprogrammet

Så er vi kommet så langt ind i 2010, at folkene bag Roskilde Festival kan gå ud med årets første tilføjelser til sommerens program. De første tre navne er alle nordiske, og alle ligger de i den lidt tungere ende af rockspektret.

Det drejer sig om norske Serena-Maneesh (billedet), der spillede til Spot Festival i 2006 i forbindelse med udgivelsen af deres debutalbum, og senest har udsendt pladen "S-M Backwards", der er en opsamling af materiale indspillet før debutpladen. Det forventes dog, at bandet vil være klar med deres andet regulære album til marts.

De får følgeskab af islandske Sólstafir, der i følge festivalarrangørerne "kombinerer deres udgangspunkt i metalgenren med symfoniske forløb, der sender tankerne mod postrocken og giver musikken et cinematisk sug i mellemgulvet".

Der er desuden blevet tilføjet et amerikansk navn, nærmere bestemt Valient Thorr, der spiller tung rock inspireret af navne som Black Sabbath, MC5 eller Motörhead.

Roskilde Festival afslører desuden, at de vil offentliggøre endnu et navn på lørdag i forbindelse med Danish Metal Awards.

ANNONCE