Nyhed

Primal Scream er i gang igen

Der er et nyt album på vej fra de primalskrigende skotter

Der kommer til at gå et godt års tid, inden vi får lov til at høre nyt fra de seks herrer, der udgør Primal Scream, men de er trods alt i gang med arbejdet på en ny plade. Det bekræfter bassisten Gary "Mani" Mounfield i et interview med Nme.com. Han fortæller, at bandet vil bruge resten af 2010 på arbejdet med et nyt udspil, men giver ikke et egentligt bud på en udgivelsesdato:

"Det her år er et skrive-år, og det går rigtig godt. Vi er startet blødt ud. Vi har nogle idéer til overs fra det sidste album, så vi har tænkt os at tage dem op igen, og drible lidt rundt med dem, vi er entusiastiske."

Det nye album bliver det tiende i rækken af studiealbums fra Primal Scream, og de fleste har fået meget flotte modtagelser. GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen synes dog at "Beautiful Future" fra 2008 var noget tamt, sat op imod tidligere tiders elektro-punkede lyd, udnævnte albummet til at have "For lidt sex og sleaze" og diskede kun op med tre stjerner. Han skrev:

"Det er svært at forliges med den oplevelse, at Primal Scream nu skal til at dyrke en pæn og poleret poplyd på dette niende udspil. Tag f.eks. titelnummeret og The Glory Of Love, der mere emmer af lykkepiller end næsvise narkovrag. Heldigvis er den syntetiske pop-sensibilitet ikke overdøvende på samtlige skæringer, f.eks. er duetten med CSS' Lovefoxxx, I Love To Hurt (You Love To Be Hurt) en sleazy og sexet sag, og netop de to ingredienser klæder Bobby Gillespies sangskrivning. Man kan aldrig forudse Primal Screams næste træk, men med to middelmådige og midtersøgende plader i træk burde nogen stormpisse på deres sukkermad, så de igen kan tage os med bukserne nede på deres 10. album."

Mani er i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på et album med hans andet band, Freebass, der består af Andy Rourke (tidl. The Smiths), Peter Hook (tidl. New Order og Joy Division), Gary Briggs (tidl. Haven) og Mani selv, der fortæller, at albummet, der bliver bandets første, er 99,9 procent færdigt:

"Vi har noget i retning af en uge tilbage i studiet, og så slår vi ellers en streg under det. Man vil jo aldrig være 100 procent tilfreds med alt hvad man laver, det er jeg aldrig, og det bliver jeg heller aldrig, så det bliver rart at få afsluttet det her, og så komme ud og begynde at spille sangene."

Det tiende album har hverken titel eller et halvt bud på en udgivelsesdato, men vi følger naturligvis op med nye detaljer, når de kommer.

ANNONCE