Nyhed

RZA laver Kung fu-westernfilm

Wu-Tang-klanlederen sætter sig i både manuskriptskriver- og instruktørstolen og laver "The Man With The Iron Fist"

Listen er lang over hiphop-musikere, der har haft mere eller mindre held med at få en fod indenfor i den lukrative filmbranche. Rappere som Snoop Dogg, Common, Ice Cube og selv produceren Dr. Dre er blandt de velkendte ansigter, der har forsøgt sig på lærredet. Nu forsøger produceren og rapperen RZA, der især har haft succes med at lave lydsiden til velkendte film, at skrive og instruere en ny film.

RZA har i mange år været lun på filmbranchen og har siden slutningen af 90'erne været i lære hos både Hong Kong-instruktøren John Woo og ikke mindst hos Quentin Tarantino, som han også tidligere har samarbejdet med i forbindelse med soundtracket til Kill Bill-filmene. RZA har fortalt om den kendte instruktør i et interview med The Guardian:

"Tarantino er min læremester. Jeg har set hundredvis af film med ham og har tilbragt hundredvis af timer på at lære håndværket af ham. Jeg er en discipel af Tarantino."

Hiphop-produceren fortæller, at han i løbet af de seneste år har "arbejdet sig ned i filmindustrien", hvor man har kunnet se ham i nyere film som "American Gangster" og "Be Cool". Produceren Eli Roth, der selv har lavet horrorfilmene "Hostel" og "Hostel: Part II", står bag hiphopperens filmforetagende og fortæller lovende ting om RZA's nye filmeventyr:

"Manuskriptet er fantastisk, han har gode karakterer og jokes. Han formår at overføre sine lyriske evner til dialogen. Og så har han lavet et rigtigt godt miks af spaghetti westerns, Kung fu-film, moderne kampsport og hiphop-kultur. Jeg er sikker på, at han laver en brilliant film."

Den kommende film "The Man With The Iron Fist" har endnu ikke en premieredato, og det vides endnu ikke, om instruktøren RZA også selv står for soundtracket til sin debutfilm.

ANNONCE